2013
feb.
18

Busásan megfizetett házelnök

kover laszloKövér László vezeti a politikusok fizetési toplistáját a havi csaknem 2,5 millió forintos fizetésével. Orbán Viktor úgy félmillióval marad el mögötte, őt viszont igencsak megközelíti több polgármesterkedő képviselő – írta a Népszabadság.


Mint a lap írja, „Kövér László házelnök vezeti a politikusok fizetési toplistáját a havi csaknem 2,5 millió forintos fizetésével – derül ki a napokban nyilvánosságra hozott friss parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatokból. A fideszes politikus fizetése három tételből: a havi bruttó elnöki tiszteletdíjból (1 739 250 forint), a választókerületi pótlékból (626 130 forint) és a lakhatási támogatásból (115 950 forint) áll.
A pótlék összege attól függ, hogy az adott képviselőnek hol van a választókerülete. Minél távolabb Budapesttől, annál több pótlék jár. Lakhatási támogatást pedig az kaphat, aki nem rendelkezik lakással Budapesten vagy a vidéki választókerületében. Kövér László azért kaphat mindkettőt, mert a Zala megyei területi listáról szerzett mandátumot a 2010-es választásokon. (A házelnök feleségét, Bekk Máriát a közigazgatási miniszter decemberben a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetőjévé nevezte ki. A járási hivatalvezetők főosztályvezetői fizetést kapnak, ami a szolgálati időtől függően 500-600 ezer forint lehet.)”


(forrás: Népszabadság)