2013
feb.
10

Havazás az ország északi és középső területein

Írta: szerk-ogy

mester-tanitvany 179Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

    

   Vasárnap napközben északkeleten és a Dunántúl középső és északnyugati részén az élénk szél kisebb hóátfúvásokat is okozhat, de estére gyengül a légmozgás.
    Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye több térségében a hófúvás miatt már riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban számítani lehet arra, hogy a szél kisebb hótorlaszokat emelhet.
    Az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében is előfordulhat gyenge hófúvás.
    Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint a főváros területén a havazás miatt figyelmeztetés van érvényben. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 10 centiméter hó is hullhat.


    Hétfő reggel már csak északkeleten valószínű gyengülő intenzitású havazás. Estétől viszont nyugaton ismét havazás kezdődik.
    Hétfőn napközben északnyugaton, főként Veszprém megyében és környékén, az élénk délkeleti szél a pár centiméteres hóréteg mellett kisebb hóátfúvást okozhat – olvasható a figyelmeztetésben.

 

MTI; fotó: 10kekrult.hu