2013
feb.
06

Jegybank: Matolcsy jön vagy más?

matolcsyAlaptalannak és álhírnek nevezte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Világgazdaság Online kedd esti cikkét, amely szerint eldőlt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter veszi át Simor András helyét a Magyar Nemzeti Bank élén.


A portál megbízható forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az esti órákban született meg a döntés az új jegybankelnök személyéről, és eszerint Matolcsy György kerül Simor András helyére néhány hét múlva. (A hírre a forint árfolyama gyengülni kezdett.)


Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója cáfolt a hírt még kedden este.
– Nem tárgyaltuk és nem is fogjuk tárgyalni a gyulai frakcióülésen ezt a kérdést, ahogyan más testületek sem tárgyaltak róla, még csak informális megbeszéléseken sem került szóba, éppen ezért a Világgazdaságban megjelent hírt alaptalannak és álhírnek tartjuk. Javaslom a különböző sajtóorgánumoknak, hogy az úgynevezett megbízható forrásaikat ellenőrizzék le, mielőtt félretájékoztatják a közvéleményt – mondta.


Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten Brüsszelben azt mondta, a jegybankelnök-jelölést a határidő lejárta előtt mindössze egy nappal fogja megtenni a jelölt személyét érintő viták elkerülése érdekében.


(MTI)