2013
jan.
28

Hótorlaszok miatt lassulhat a közlekedés

Írta: szerk-ogy

winter1 060leadJól járhatók az ország közútjai, nagyobb fennakadásról egyelőre nem érkezett jelentés – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK Zrt.) szóvivője az MTI-vel hétfőn, a reggeli órákban. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) délelőtt 10 órakor – figyelembe véve a legfrissebb időjárási jelentéseket – bővítette az információkat.

    

   

   Pécsi Norbert (MK. Zrt.) közleménye szerint a Duna-Tisza közétől keletre és az északi országrészben mindenhol sónedves, vékony rétegben havas vagy helyenként latyakos a fő- és mellékutak burkolata.
    A Magyar Közút kétszáz munkaképpel végez hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatokat. A főváros és Győr körzetében, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajú-Bihar megye területén átlagosan 5-10 centiméter körüli friss hó hullott.

 

   winter1 052A Kőbányáról Dunántúlra vagy az Alföld déli területeire gépkocsival indulóknak javasoljuk, vegyék figyelembe az OKF tájékoztatását, egyben balesetmentes közlekedést kívánunk!


   Hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítaniuk a közúton közlekedőknek hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. Ezekben a térségekben a nap folyamán havazás, helyenként ónos eső várható.  

    Hajdu Márton – az OKF helyettes szóvivője – közlése szerint 16 megyében van hótakaró, a legnagyobb Győr-Moson-Sopronban, ahol a hó vastagsága eléri a 35 centimétert. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 18 Celsius-fok volt, amelyet Veszprém megyében mértek.
    A hétvégén az OKF összesítése szerint 69-en sérültek meg azokban a balesetekben, ahol a tűzoltók beavatkozására is szükség volt. Ezen kívül hat ember szén-monoxid-mérgezést szenvedett. 
    

 
MTI; fotó 10kerkult.hu/OGY - archív