2013
jan.
25

Malév helyett jön az MLV?

malevMég idén csatlakozni akar a légközlekedési piachoz a Malév utód, az MLV Zrt. Arab, ázsiai és európai befektetők biztosíthatják az induláshoz szükséges 640 millió eurót.


Még ebben az évben elindulhat a Malév megszűnése után maradt űr kitöltésére a Hungarian World Airways (Magyar Légiutak a Világra; MLV Zrt.) – közölte a német BizTravel értesülésére hivatkozva az azutazo.hu portál pénteken.
A társaság vezetői között van a Civil Társulás az Új Magyar Légitársaságért ügyvivője, Lévai Péter is. Ő még szeptemberben elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy arab, ázsiai és európai befektetők biztosíthatják az induláshoz szükséges 640 millió eurót.


A portálnak Csiky László, az MLV vezérigazgatója elmondta, valóban tervezik a légitársaság elindítását, és ez még a idén meg is történik. A korábbi hírek márciusról szóltak, de ez az időpont, már csak az engedélyek megszerzése miatt is, illuzórikus – tette hozzá.
A portál idézi az osztrák „Aero Telegraph"-ot, amely szerint Csiky otthonosan mozog a légitársasági berkekben. Dolgozott a Malévnál, az Austrian Airlines-nál és a közlekedési tárcánál, továbbá alapítója volt az egykori ABC Air Hungary teherszállító társaságnak.


(MTI)