2013
jan.
25

Csere a főkapitányi poszton

pappkaroly orfkSzolgálati nyugdíjba vonul Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Utódjának Papp Károly rendőr vezérőrnagyot javasolta Pintér Sándor belügyminiszter a kormányfőnek.


A Belügyminisztérium közölte: a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján február 3-án megszűnik Hatala József szolgálati viszonya, az országos rendőrfőkapitány szolgálati nyugdíjba vonul. Pintér Sándor felkérte az altábornagyot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöki feladatainak ellátására társadalmi megbízatásban, ezt Hatala József elfogadta.
Az országos rendőrfőkapitánynak jelölt Papp Károly (képen) alkalmasságáról február elsején foglal állást az Országgyűlés illetékes bizottsága.


Papp parancsnoka volt a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnak 2007. június 15-től, majd a szolgálat szervezeti átalakítását követően a Készenléti Rendőrség parancsnoka. A belügyminiszter 2010 júliusától az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójának nevezte ki, mely beosztást 2011. június 30-ig, közfoglalkoztatási helyettes államtitkárrá történő kinevezéséig töltötte be. 2012. július 16-án a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos lett. Pintér Sándor 2012. szeptember elsején kinevezte az országos rendőrfőkapitány általános helyettesének – azért, hogy amikor Hatala nyugdíjba vonul, zökkenőmentesen vehesse át a posztját.


Azt egyelőre nem tudni, hogy a posztcsere jár-e további belső személyi változásokkal a budapesti vagy a megyei kapitányságokon.


(MTI – 10kerkult.hu)