2013
jan.
10

És a nyugdíjas kormánytagok?

hoffmann rozsaMint a nol.hu írja, azt követeli a Demokratikus Koalíció, hogy vagy szüntesse meg a kormányfő többek között Martonyi János, Hoffmann Rózsa, Pintér Sándor és Fónagy János közszolgálati jogviszonyát, vagy ne folyósítsák nekik fizetésük mellé a nyugdíjukat is.


Ahogy a lap fogalmazott, „Pintér Sándor belügyminiszter nemrég Dorosz Dávid LMP-s képviselő kérdésére válaszolva kijelentette: jogosnak tartja, hogy milliós miniszteri fizetése mellé fölveszi 150 ezer forintos nyugdíját is. Negyvenhat évig fizettem társadalombiztosítást” – érvelt írásbeli válaszában a miniszter.
„Pintér Sándornak igaza van. A nyugdíj járulékfizetéssel szerzett jog, amely a nyugdíjkorhatár betöltése után megillet mindenkit, függetlenül attól, van-e más irányú jövedelme vagy nincs" – írja mostani közleményében Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, gyorsan hozzátéve: "Pintér Sándornak nincs igaza. A kormány az elmúlt év végén úgy döntött, hogy azoknak a közszférában dolgozóknak, akik betöltötték a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt, és megszerezték az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt, meg kell szüntetni a munkaviszonyát. Kivételképpen, ha az adott szakmában utánpótlásgondok vannak, továbbfoglalkoztatásukról is lehet dönteni, ám erre az időre elveszítik nyugdíjukat" – fogalmazott a DK-s közlemény.”


Az írás bővebben itt olvasható.


(forrás: nol.hu)