2021
aug.
01

Most egy helyen összehasonlíthatja a lakásbiztosítások díjait

Írta: szerk

5th 4 leadSajnálatos módon azt a világot éljük, ahol a globális felmelegedés következménye képen nem lehet tudni hol, és milyen természeti katasztrófa történik. Nap, mint nap látni a híradásokban olyan helyeket és embereket, akiknek otthonára pillanatok alatt sújtott le valamilyen nem várt káresemény.

 

 

Nem is kell azonban ennyire borúlátónak lenni! Egy kisebb viharnál sem kell feltétlen több ahhoz, hogy a kertes ingatlanunkban komolyabb kár keletkezzen, egy társasház esetében pedig egy feledékeny vagy épp trehány felső szomszéd is bőven elég lehet ahhoz, hogy beázás keserítse meg az életünket. A baj tehát nem válogat a házak, lakások esetében sem, éppen ezért hatalmas előny az, ha rendelkezünk lakásbiztosítással.

 

  5th 1Annak ellenére, hogy hazánk egész jól áll a megkötött lakásbiztosítások terén, hiszen közel a lakosság 70%-a biztosított, sok esteben mégsem nyújt ezek legtöbbje megfelelő védelmet a tulajdonosoknak. Gyakran fordul elő az is, hogy hiába rendelkezünk lakásbiztosítással, nem is tudjuk pontosan milyen mértékű és jellegű károkért fizet a biztosítónk, így sok esetben olyanért is saját zsebből fizetünk, amelyért a biztosítótól szintén várhatnánk pénzt. Éppen ezért bizonyos időközönként, körülbelül két évente célszerű lenne megnézni a szerződésünket, és szükség esetén aktualizálni, vagy esteleg váltani egy jobb ajánlat, kedvezőbb díj reményében. Önnél is épp most aktuális ez a téma? Ha igen, akkor a legjobb helyen jár!

 

  Mielőtt döntenénk, érdemes több biztosító ajánlatát is megnézni a lakásbiztosítások tekintetében! A Biztoshely weboldalán egy helyen megnézheti, hogy milyen árkülönbségek vannak most az egyes lakásbiztosítások között. Ezen az oldalon 12 biztositó díjait tudja majd egy helyen összehasonlítani online, amivel sok időt és energiát spórolhat meg! Található még itt egy online kezelhető kalkulátor is, aminek a használatához csak néhány adatot kell megadnia, és már láthatja is a lehetséges díjakat. Mindenkinek tudnia kell arról, ha idő közben talál egy jobb ajánlatot, évente egyszer lehetősége van arra, hogy a meglévő lakásbiztosítása helyett átválthat egy másik társasághoz, és szerződést köthet ott. 

 

  Lehetünk akár milyen körültekintőek és óvatosak, rajtunk kívülálló okoknak köszönhetően is bármikor érheti ingatlanunkat és ingóságainkat valamilyen kár. Rosszabb esetben akár egy nagyobb anyagi kiadás is várhat ránk a keletkezett kár kijavítására, ám ha van lakásbiztosításunk, könnyebben orvosolni tudjuk majd baj anyagi részét. Sőt, ha jól választunk, akkor egyéb fontos kiegészítő biztosítások is szerepelhetnek a lakásbiztosításunkban, úgy mint például életbiztosítás, családi baleset biztosítás, vagy akár felelősségbiztosítás. Amennyiben igazán nyugodtan akar aludni, ne halogassa sokáig otthona biztosításának a megkötését, hiszen nem lehet tudni, hogy a következő napon milyen nehézségekkel, váratlan eseményekkel kell majd szembe néznie, amik érintik a legnagyobb értékét, az ingatlanját!