2018
már.
05

Új szakosztály az agrárgazdasági kamaránál

Írta: szerk

eder1A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új szakmai osztályt hozott létre. A február 28-án megalakult Agrár- és Élelmiszer-kereskedelem Országos Osztály a kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokra fókuszál.

 

 

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Agrár- és Élelmiszer-kereskedelem Országos Osztálya 2018. február 28-án alakult meg Dunaharasztiban, dr. Csorbai Attila országos osztályelnök vezetésével. Az osztály tevékenységének felügyeletét Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke látja el.

 

   – Az új osztály hiánypótlóként jött létre, a Kamara ezen területen tevékenykedő tagjainak nyújt szakmai támogatást, valamint szintetizálja felvetéseiket, törekszik problémáik megoldására, javaslatok együttes kidolgozására – hangsúlyozta Éder Tamás az ülésen (címképünk)

   A nyitó tanácskozáson többek közt szóba került a hazai védjegyek helyzete, illetve a Magyar Élelmiszerkönyvvel kapcsolatos felvetések, a kiskereskedelmi láncok beszállítási követelményeivel kapcsolatos észrevételek, továbbá a korrekt beszállítói szerződések szükségessége.

   Az osztály tagjai tájékoztatást kaptak az Európai Unióban a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok felszámolásáért folyó munkáról. Ebben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is határozottan képviseli álláspontját, jelentős nemzetközi szakmai szervezeteken keresztül.

 

   A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az élelmiszerlánc egészét lefedő köztestület, amely hatékonyan fogja össze az egyes ágazati felvetéseket, a döntéshozók felé konkrét, az alágazatok közt szintetizált javaslatokat kidolgozva. A mintegy 400 ezer fős kamarai tagságnak részesei egyebek közt a termelők, a feldolgozók és a kereskedők is; a Kamara munkája során számos szakmai szervezettel működik együtt. Az Agrár- és Élelmiszer-kereskedelem Országos Osztály munkaterve a következő hónapokban alakul ki, ahogy az alosztályok, munkacsoportok rendszere is.

 

[nak.hu]