2018
jan.
08

Énekeseket várnak a Nemzeti Ifjúsági Kórusba

Írta: szerk

long choir leadA világ minden részéről várják a magyar vagy magukat magyar származásúnak valló 18-26 év közötti képzett énekesek jelentkezését március 31-ig a Nemzeti Ifjúsági Kórusba.

 

 

 

A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amely július második felében lesz Kecskeméten. A kórus ezt követően a Kodály-emlékévhez kapcsolódva öt állomásból álló koncertturnéra indul, amelyen ősbemutatók is elhangzanak – közölte a Zeneakadémia hétfőn.

    A kórus repertoárját mások mellett Kodály, Robert Schumann, Orbán György, Frederick Delius és Vajda János művei színesítik majd. A tervek szerint a kórus Keszthelyen, Bécsben, Galántán, Budapesten és Kecskeméten is színpadra lép, utóbbi helyszínen zárul a Kodály Művészeti Fesztivál. A kórus szakmai vezetői Erdei Péter és Nemes László Norbert karnagyok, a Kodály Intézet korábbi és jelenlegi igazgatója.

    NYC 03 Laszlo Nemes

  A Nemzeti Ifjúsági Kórust Nemes László vezényli Hágában

 

   A Nemzeti Ifjúsági Kórus nyári kurzusa és koncertturnéja az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kodály-emlékévhez nyújtott támogatásával valósul meg. A kórus tevékenysége projektjellegű, a 2018. július 15-e és 23-a közötti időszakra vonatkozik.


    A pályázat részletei a kodaly.hu oldalon olvashatóak.

 

MTI; fotó: lfze.hu; papageno.hu