2017
júl.
06

Az Orbán-kormány a nyugdíjasokkal bővíti a Kubatov-listát

Írta: szerk

onyf leadA Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány úgy döntött, hogy az összes magyar nyugdíjassal bővíti a Kubatov-listát, és ehhez beolvasztja az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot a Magyar Államkincstárba.

 

 

 

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatót azt mondta, sajtóhírek szerint a Fidesz úgy akarja megszerezni a nyugdíjasok adatait, hogy beolvasztja az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot a Magyar Államkincstárba. – Ezzel egy helyen lesz az összes magyar nyugdíjas minden személyes adata, Orbán Viktor könnyedén ígérhet majd „fűt-fát” névre szóló levelekben – tette hozzá.


    A szóvivő szerint az összevonás azzal is járhat, hogy idén ősszel csúszni fog a nyugdíjak kifizetése. Gréczy elmondta, a Fidesz láthatóan nem tud elszámolni az elmúlt hét év „siralmas” teljesítményével, ezért ácsingózik az idősek adataira. Szerinte Orbán Viktor többször átverte már a nyugdíjasokat. A kormány most is kevesebb nyugdíjat fizet, mint amennyit az év eleji infláció-előrejelzések alapján fizetnie kellene – mutatott rá.  


    Gréczy Zsolt közölte, a DK felszólítja a kormányt, hagyjon fel a nyugdíjbiztosító adatlopást célzó átalakításával, ne veszélyeztesse a nyugdíjak kifizetését.
    A szóvivőt kérdezték Kövér László, az Országgyűlés elnöke előző napi nyilatkozatáról, amelyben utcai zavargásokkal számolt az ősszel. Gréczy Zsolt azt mondta, egyre több jel mutat arra, hogy Orbán Viktor és körei aggódnak 2018-as választás miatt és most már odáig merészkednek, hogy zavargásokat vizionálnak. Ilyet egyedül a Fidesz csinált 2006-ban – közölte. Az elégedetlenség kifejezésére a legjobb a 2018-as választás, amellyel el lehet küldeni Orbán Viktort nyugdíjba – hangoztatta.

 

 *

   A Népszavára hivatkozva a 24.hu azt írta július 5-én, hogy „egyre több feladatot kell ellátnia egyre kevesebb szakembernek ahhoz, hogy minden nyugdíjas időben megkapja pénzét.”

Népszava szerint hiába halasztották későbbre az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és így a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) beolvasztását, a Magyar Államkincstár (MÁK) november elsején sem lesz képes a nyugdíjak kifizetését a szokott határidőre teljesíteni. A kincstári dolgozók szerint a lépés előkészítetlen, jó, ha decemberre megvalósul. Nem kizárt, hogy az idősek kéthavi nyugdíjat összevontan kapnak. 

   A témában a teljes cikk ITT olvasható

 


MTI; 24.hu;  fotó: jokortv.hu