AD-blacklist1

2021
jún.
23

Roma gyereknap – a részegszemüveg varázsa

Írta: Oszvald György

Romagyn leadGazdag programmal várták a Kőbányai Roma Önkormányzat szervezői a gyerekeket június 12-én. A rendezvényre már a délelőtt folyamán sokan érkeztek, de volt, akik csak délben tudtak eljönni. Igaz, ők sem maradtak le semmiről.

 

 

 

   A helyszín immár hagyományosan, az Ihász utcai nagy-nagy kert, mely sokféle lehetőséget ad a szórakozásra. Bőven jut hely az ugrálóvárnak, mellette jól elfér a lángossütő és vattacukor darálója. IMG 20210619 135925Részben árnyékos helyen parkolt le a X. kerületi rendőrség egy autója, melyet az érkezésük után szinte azonnal birtokba vették a kicsik: beültek a volánhoz, ki-be kapcsolgatták a szirénát, a villogót, élvezték, hogy használhatták a hangszórót is. Nagy élmény volt a biztonsági mellény és a sisak felpróbálása is; többen is pózoltak a kockákból kirakott logó előtt.

 

     Az autó melletti asztalnál is zajlott az élet: Koós Judit r. őrnagy (képünk) irányításával többféle tesztet lehetett kitölteni, de nem hiányzott a választékból az emlékezetet próbára tévő párosító játék sem. Sikere volt a részegszemüvegnek is. Egymáson nevetve teljesítették a feladatot: lehetőleg dűlöngélés vagy elesés nélkül megtenni egy adott távolságot. A játékok melyek során észrevétlenül kaptak a gyerekek bűnmegelőzési, internetes zaklatás elleni ismereteket sikeres teljesítése után jutalom járt: egyebek melett lufi, fényvisszaverő rugalmas karkötő, chipes gumikarkötő, és más apróságok között lehetett választani.

 

   S hogy ne maradjanak a lurkók egy „tüzes’’ élmény nélkül, arról a kerületi tűzoltók  gondoskodtak. Igaz, ezúttal a covid járvány miatt óvatossági okokból, a vezető ülésre nem lehetett felmenni: a gyerekeknek be kellett érniük a sisakkal a tűzálló köpennyel és a locsolócső kipróbálásával. IMG 20210619 112710Természetesen, a tűzoltók mindent megmutattak, elmondták, mire szolgálnak a különféle eszközök a szivattyútól kezdve a nyomatékvágóig.

 

  IMG 20210619 142256A szervezők székelykáposztával készültek az ebédre: ritka alkalom volt, hogy női séf, Skaruba Heni (bal oldali képünk) állt az üst mellett, bizonyítandó, nem csak a férfiak tudnak pompás ételt készíteni! Az ebéd utáni pihenő pedig kiváló alkalmat bitosított a tombolának. Nagyon gazdag volt a kisorsolt játékok köre: labdák, babák, autó makettek és megannyi más találtak gazdára.

 

  A sikeres gyereknap késő délután ért véget.

 

cikkünkhöz képgaléria tartozik ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY