AD-blacklist1

2021
máj.
12

Mikor lesz rend a Keresztúri út - Kabai út környékén?

Írta: Oszvald György

panasz4 leadLezárt házakat törtek fel az önkényes lakásfoglalók, 15-20 fő lakik bennük, villanyuk ugyan van, de lehet, hogy lopják az áramot, koszosak, szemetelnek, zaklatják a környéken lakókat, fenyegető a fellépésük, a szétszórt hulladékok vonzzák a rágcsálókat, a kóbor kutyákat – panaszolja egy felsőrákosi lakos, kérve a 10kerkult.hu segítségét.

 

Bár a bevezetőben lényegében minden benne van, azért hadd mondjuk el, a gondok nyilvánosságra hozása nem csak egy hirtelen jött ötlet. Alapos oka van.

   A panaszos, aki neve közlésének mellőzését kérte, jelezte, hogy a témában legutóbb ez év április 19-én írt levelet D. Kovács Róbert Antal polgármesternek, de nem kapott semmilyen választ jelen cikk megjelenéséig. Mint írja, a lakásfoglalók a Rákos MÁV telep, a Pharmaroad Gyógyszerkereskedelmi Kft. környékén, a Kaba utcában, a Hortobágyi utcában lakók életkörülményeit nagyon megnehezítik.

 

   panasz2„A Keresztúri úti MÁV-házat lezárták a volt MÁV dolgozó halála után, de feltörték, villanyuk van, kb. 20-an élnek az udvarban, ami koszos romos. Az udvaron hulladékzsákok hevernek, s mivel nem viszi el a kukás a szemetüket, a kapu előtt gyülemlik, és terjed a vírus! Patkányokat, macskákat és kóbor kutyákat vonzanak. … A MÁV olaj szertár területén is 20-30 fő lakik, persze az alumínium gyár üresen hagyott házát is elfoglalták, a felső vezetéket megcsapolva lopják az áramot! … A Pharmaroad Gyógyszerkereskedelmi Kft. területén járnak át, ami magánterület, és számtalan bajt okoznak, szemetelnek. Zajosak és piszkálják az ott dolgozókat, valamint az oda érkező kamion vagy teherautó söfőrjét fenyegetik, ez pénzre irányul, és verekedés jön ki belőle. … Nyáron nagyon zajosak, a >>lomi<< után együtt mennek az ABC-be inni. Ha szépen megkérem őket, [ne tegyék,] nekirontanak a kerítésnek, fenyegetnek! A mellékutcákban tartják a lopott teherautóikat, nem foglalkoznak vele, hogy elfoglalják az ott lakók helyét, ha szól esetleg valaki, jól megverik.”

  

panasz3

 

   A panaszos elmondása szerint az egyik tulajdonos, aki kiadta a házat, már többször is tett feljelentést a beköltöző cigányok zajos és fenyegető életvitele miatt, de ezekre sem érkezett válasz. Az így létrejött patt-helyzetben a panaszos aláírásgyűjtésen gondolkodik, a problémákat megoldandó.

   „Nyugodtan és tisztaságban szeretnénk élni a lakhelyünkön, nem pedig gettóban! Szeretném kérni az ügyben a polgármester úr segítségét, ami nem abban merül ki, hogy egy nap egy járőr végig gurul az utcán és ezzel el is van intézve. Ha kell további lépéséket fogok tenni az ügy érdekében.”

   A 10kerkult.hu néhány fényképet és az említett területekről készült térképet is kapott a panaszostól. Néhányat itt adukn közre.

  

panasz1

 

   Szerkesztőségünk nemcsak a panasz nyilvánosságra hozatalával kíván segíteni: megkeressük a témában illetékes személyeket, hatóságokat (a körzet képviselője, Polgármesteri hivatal, rendőrség, stb.), igyekszünk objektív és teljes képet kialakítani, s természetesen beszámolunk majd a válaszokról, a megoldási tervekről, javaslatokról is.