AD-blacklist1

2014
nov.
24

Biztonságban az interneten - még egy hét a beadásig

Írta: Szerk.

net-leadAz Életrevaló Egyesületről több alkalommal is lehetett már olvasni a 10kerkult.hu hasábjain. Filmes műhelyük, az alkotási kedv felélesztése már több alkalommal és több témában is középpontba került pályázati felhívásaikban. Ezúttal egy igazán XXI. századi témát ajánl a 10-18 éves érdeklődők figyelmébe.

 

 

 

Okostelefon, tablet, asztali számítógép vagy laptop. Változatos a kínálat az internet elérésére, az általa nyújtott szolgáltatások igénybe vételére, s nem csak pénz kérdése, ki mit vásárol meg. A piacon hatalmas a harc, hogy lehetőleg egy eszközben találj meg mindent, ami a napi kommunikációhoz szükséges: telefon, e-mail, valamilyen böngésző használata a webes felületekhez, csetelési lehetőség, a játékokról, filmekről még nem is beszéltünk, és még ki tudja, mi más.

 

   Igen ám, de legyen valaki csak egy hagyományos asztali számítógép tulajdonosa, akkor is találkozik egy problémával. Ez pedig nem más, mint az internet biztonsága, az alkalmazások biztonságos használata.

   Mert biztonság kell ahhoz, hogy nem törik fel a gépedet, nem lopják el az adataidat, biztonság kell ahhoz, hogy rosszindulatú felhasználók ne zaklassanak a közösségi felületeken, ne éljenek vissza a neveddel, a képmásoddal, mert biztonság kell ahhoz, hogy ne válj a játék rabjává és még sorolhatnánk ...

 

   Adott esetben a jövőd, az életed múlhat azon, hogy a felsoroltakkal vagy azok egy részével visszaél-e valaki, vagy, hogy éppen te leszel az, aki a saját testével, eszével, tehetségével él vissza, s válik a virtuális világ foglyává.

 

   Hogy mindannyian okosabbak legyünk, az Életrevaló Egyesület

„Válaszd a jövőt, válaszd az életet!”

címmel országos kisfilmkészítői pályázatot hirdet a biztonságosabb Internet használatért témában.

 

   net-250px„Pályázatunkban azt várjuk, hogy fogalmazzátok meg hatásosan, hogyan lehet tudatosabban, biztonságosabban használni az Internetet. Milyen veszélyek leselkedhetnek a kicsikre, nagyokra, és a felnőttekre az Interneten. Hogyan lehet elkerülni, hogy valaki áldozat, vagy elkövető legyen az Interneten? Hogyan védekezzünk, mire figyeljünk? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy nagyobb biztonsággal használhassátok az Internet adta lehetőségeket? Filmekben kritikával élhettek a játékfüggőséggel, NET- és egyéb függőséggel, az adathalászattal, a zaklatással, a cyberbulling, szexting, catfishing jelenségeivel szemben.

   Jelenjen meg filmjeitekben a lehetséges problémakezelési módok. Ki, és mit tehet, ha a problémát észlelte? Mutassatok példát arra is, hogy hová lehet segítségért fordulni, továbbá fogalmazzatok meg pozitív üzeneteket a filmekben. Ne feledjétek a humor szerepét sem, hiszen az gyógyít!” – írják a felhívásban.

 

   A pályázati kisfilmek beérkezési határideje: 2014. november 30-án 24.00 óra.

 

Reméljük, sikerült felkelteni az érdeklődét, a pályázattal kapcsolatos részletes információk az egyesólet honlapján találhatók