AD-blacklist1

2021
jún.
03

120 éves a Richter – Kísérleti projekt a Tabánban

Írta: szerk

13 minieredo leadAz idén 120 éves Vállalat a jubileumi emlékév tiszteletére egy városi minierdő telepítését valósított meg a Főkert Nonprofit Zrt.-vel együttműködve a budapesti Tabánban. A minierdőben a 120 évet szimbolizálva 120 fa található.

 

 

 

A Richter Gedeon Nyrt. támogatásával telepített minierdő nem csupán Magyarországon, de Kelet-Európában is egyedülálló kezdeményezés. Amennyiben a kísérleti projekt sikeresnek bizonyul, úgy a FŐKERT további erdők telepítését tervezi a városi klímaváltozás ellensúlyozására.

 

15 minierdo

   „Franciaország, Belgium, USA, Thaiföld, Japán, Nagy-Britannia, India, Hollandia után végre Magyarországon is lesz Miyawaki erdő.

   A 120 telepített növény között olyan fajok találhatóak, mint a barkócaberkenye, gyertyán, vadkörte, vénic szil, kocsánytalan tölgy, csíkos kecskerágó, egybibés galagonya, és legnagyobb számban mezei- és korai juhar.

 

   Ezek a fajok a budai hegyek lejtőin jellemzően őshonosak, így a kis erdővel a meszes talajú, középhegységi lombhullató erdő társulást imitáljuk. A Miyawaki erdők sajátossága, hogy a fiatal növények fényért való versengésére építi a sikert, így nem kell évtizedeket várni, hogy elérjék azt a magasságot és fejlettséget, amitől már erdőnek látszik az erdő.”

 

***

 

  A Richter 120 éves fennállásának alkalmából az idei év során számos programmal és aktivitással igyekszik megemlékezni az alapító, Richter Gedeon szellemi hagyatéka és az elmúlt több mint egy évszázad jelentősebb eseményeiről, eredményeiről.

   Az emlékév részeként valósult meg a minierdő telepítése is, melynek eredményével már találkozhatnak a Tabánba látogatók.

 

forrás: rg120.hu