AD-blacklist1

2021
máj.
24

Jók voltak a gyakorlatok, teljesen megújultam

Írta: Oszvald György

fogyi leadNemrég az Óhegy parkban jártam, egy lelkes kis csoport különleges tornagyakorlatainak miértjére kerestem a választ. Az apropót Verbai Katalin facebook bejegyzései adták. Ezekben a résztvevők súlycsökkentő törekvéseinek eredményeit írta meg.

 

 

Igazság szerint a látogatás egyfajta erőpróba is volt számomra, hogy vajon egy relatíve hosszabb séta milyen hatással van a gyógyulófélben lévő gerincbántalmaimra. Örömmel újságolom, hogy a fáradtságon kívül semmilyen negatív hatást nem tapasztaltam.

  

   A fogyitorna helyszínét hamar megtaláltam, s mindaddig türelmesen vártam, míg befejezik a Varbai Kati vezette gyakorlatsort. Néhány fotót készítettem közben. Az érkezésemkor kilenc fős kis hölgycsoport (később érkezett egy szál férfi is) egy része elment, s mielőtt a maradók a ground golf edzésre váltottak volna, Verbai Katit kérdeztem.

  

fogyi2 650   A fogyitornás csoport

 

    − Mi motiválta a csoport létrehozását? Vajon szerepet játszott benne, hogy ön is átesett a koronavírus fertőzésen?

   − Részben igen, valóban elkaptam a betegséget, de az is közrejátszott, hogy kicsit túlsúlyos voltam, s ezen mindenképpen változtatni akartam. A kórházi ápolásom során már lefogytam úgy 5 kg-ot, s ez elég jó motiváció volt. Szorgalmasan végeztem a gyakorlatokat, de nagyon unalmas volt egyedül. Így meghirdettem egy fogyókúra versenyt.

   − Ezt hol tette közzé, és nyitott volt-e a program?

   − Van egy jól bevált gerinctorna foglalkozás, Potos Ilona vezeti, s tőle kérdeztem meg, mi erről a véleménye? Áldását adta, végül 13 fő jelentkezett. Ha így nézzük, akkor ez egy zárt csoport.

   fogyi 250Hogyan kerültek az Óhegy parkba?

   − Amikor elkezdtük, még a szabad ég alatt is be kellett tartani az egymástól való távolságot a vírus miatt, s ez a terep erre kiválóan alkalmas, a jó levegőről már nem is beszélve.

 (A képen balra: Verbai Katalin)

   − Milyen gyakorlatokkal érik el a fogyást, és hogyan mérik az eredményt?

   − Minden alkalommal igyekszem megmozgatni minden izmot, elősegítve ezzel a zsírégetést. A gimnasztikai mozgás után, aki akar maradni, az átnyergel a ground golfra, s bőséges mozgással, főleg sétával segít rá a fogyásra. Nem tagadom, a gyakorlatok az én saját tapasztalataimra épülnek, mert azt ki nem állhatom, hogy bárki előírja, mikor mit egyek. Persze, az alapelveket tudom, de a kialakult étkezési szokásaim nem követik a szigorú diétázást. A rendszerességet viszont betartom. És ez az elv a többieknek is tetszik. Az eredmény az eddigiek alapján pedig egyértelmű fogyást jeleznek.

  

fogyi1

 

   A mérés pedig úgy történik, hogy mindenki beküldi az egy heti fogyási adatokat, s ezt átlagolva vetem össze a kitűzött céllal.

   Megjegyzem, bár az idő kicsit szeles volt, itt-ott néhány esőcsepp is megviccelte a tornázókat, a hangulat jó volt, a hölgyek lelkiismeretesen, de nevetve végezték a gyakorlatokat. Egyikük meg is jegyezte a végén, hogy „jók voltak ezek a gyakorlatok, egészen megújultam.”

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik - ITT 

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY