AD-blacklist1

2023
jún.
23

Melyek a leghatékonyabb online marketing eszközök?

Írta: szerk

onlinemarketing leadMindig azok, amelyeket éppen használsz. De jó is volna, ha ez ilyen egyszerű lenne. Akkor nem lenne szükséged online marketing ügynökségre.

  

 

    Egy digitális marketing ügynökség sokféle megoldással szolgálhatja vállalkozásod lehető legjobb marketing megjelenését. Egyik ügynökség sem érthet mindenhez, vagy legalábbis nem azonos színvonalon, tehát érdemes a feladatnak leginkább megfelelőt kiválasztanod. Vannak olyan online marketing cégek, amelyek a tevékenység egy adott szegmensére koncentrálnak, legyen az a SEO, PPC (Pay Per Click) vagy SEM (Search Engine Marketing), de a legtöbben a teljes online hirdetési palettán nyújtanak szolgáltatásokat.

 

Ahogy nő az internet, úgy nő a marketing is?

   onlinemarketingEgy 2022. januári felmérés szerint közel 5 milliárd ember használja az internetet, ami a világ népességének 65 százaléka és ez a szám egyre csak növekszik.

   Hazánkban a lakosság inkább már 75 százaléka használja a világhálót. Átlagosan mondhatjuk, hogy évente 4 százalékkal nő a felhasználók száma, de kérdés az, hogy a legtöbb vállalkozás marketing jelenléte, kiadásai emelkednek-e hasonló mértékben? 

 

   Nem kell tudnunk a jó választ erre a kérdésre már csak azért sem, mert az online marketing költségek emelkedése nem jelenti automatikusan a pénz leghatékonyabb felhasználását, továbbá az internetes marketing megoldások is nagyon gyorsan változnak, fejlődnek és akár pár idővel el is tűnhet.

 

   Az okostelefonoknak hála már a számítógéphez sem vagyunk kötve, bárhol, bármikor szinte minden információt másodpercek alatt elérhetünk. Sokan alvás közben is a kezük ügyében tartják a mobiljukat és csippantásra felébrednek és megnézik, hogy mi is történt.

 

https://www.billingo.hu/blog/olvas/online-marketing-eszkozok?utm_term=&utm_campaign=PM+-+%C3%81tal%C3%A1nyad%C3%B3&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=3455314461&hsa_cam=17969615696&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=Cj0KCQjw4s-kBhDqARIsAN-ipH3QP_GeSbR_u_jg1RbnJIrWd7ehi9QSEnqnXNiNGQ2NIY-P3qYX9eIaAuiwEALw_wcB

  

   Fontos hogy ezzel a gyors változással, fejlődéssel a te vállalkozásod is lépést tartson.

 

Melyik online marketing eszközt válaszd?


   Erre a kérdésre több válasz is adható, részben a már elért marketing színvonalad, a tevékenységed jellege és sok más szempont is meghatározhatja a helyes választást.

   De vegyük sorra a legismertebb online marketing megoldásokat:

 

   • Social media marketing – A közösségi média marketing ma az egyik legjobb és legkedveltebb megoldás annak érdekében, hogy jelentős követőbázist alakítunk ki, akiket később könnyedén tudunk aktivizálni (Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn, TikTok)

   • PPC hirdetések

   • Hírlevél marketing

   • Banner

   • Dinamikus marketing hirdetések (Google Ads megoldások, remarketing)

   • Keresőoptimalizálás (SEO)

   • Tartalommarketing és online PR cikkek

   • Influenszer marketing

   • Konverzió optimalizálás

   • Affiliate marketing

  

   A legjobb hatást a fenti eszközök egyfajta kombinálásával lehet elérni, erre a Dog and Pony online marketing ügynökség is kitér a weboldalán.