AD-blacklist1

2023
jan.
31

Napelem cégeknek: mik az előnyök?

Írta: szerk

PANEL leadA napelem a cégeknek is hihetetlenül kifizetődő megoldás lehet. Az üzleti rezsiköltségek és a klímavédelem szempontjából is érdemes megfontolni a napelemek telepítését. Pénzmegtakarítás, fenntartható és környezetbarát, megbízható és alacsony fenntartású. Ha már csak ezt a pár előnyt nézzük, akkor bizonyára megfontolandó a panelek kiépítése. 

 

Nézzük az egyes előnyöket részletesen

 

   Az ST Solar szerint is több ok miatt is megéri cégek számára a napelem rendszer telepítés. 

   A céges napelemek egyik elsődleges előnye az, hogy pénzt takaríthatunk meg. Ugyan a kezdeti telepítéssel járó költségek magasabbak, mint ha más beruházásról beszélnénk, de körülbelül 5-7 év alatt meg is tud térülni. Mivel a napelemek hosszú élettartammal rendelkeznek és emellett alacsony a karbantartási költségük ezáltal biztosan egy nagyon jól megtérülő megoldásról beszélünk. Napenergiába mindig érdemes befektetni, hiszen így a vállalkozás energiafelhasználását is hosszú ideig biztonságba tudhatjuk. 

 

   Azok a vállalkozások, amelyek szeretnék erősíteni a környezetvédelemmel kapcsolatos elkötelezettségüket a napelemek telepítése mellett döntenek. A napenergia, mint megújuló energiaforrás egyáltalán nem károsítja a környezetet hiszen nem bocsát ki káros anyagokat. Ha a cégünk elkötelezett a környezetvédelem iránt, akkor a napelemes energia egy költséghatékony lehetőséget is jelenthet. 

 

   Amikor egy cég egy új technológiára szeretne átállni, akkor sokszor aggódik a költségek miatt. Ha ez az új rendszer napenergiával fog működni, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a költségek is minimálisak lesznek. A gyors telepítési folyamat mindenképpen előnyös a cégeknek és e-mellé társulnak az alacsony karbantartási költségek. A minimális szerviz és karbantartási igényeknek hála a kiadások drasztikusan csökkenthetők. A napelemek jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak, hiszen a panelek egy korrózióálló alumíniummal veszik körbe, így azok sokkal kevesebb alkalommal hibásodhatnak meg. Ezekre a rendszerekre a gyártók 20-30 év garanciát is vállalnak.

 

Mire figyeljünk a rendszer kiépítésekor?

 

   Amikor a napelem rendszer tervezésén fáradozunk, akkor szem előtt kell tartanunk azt a tényt, hogy a napelemek nem minden napszakban képesek energiát termelni. A rendszer teljesítményét úgy kell kiszámítani, hogy a változó időjárást, az éjszakákat és a különféle lehetséges befolyásoló tényezőket is figyelembe kell venni.

   PANEL 250

  Cégeknek érdemes lehet egy akkumulátor tárolót is kiépíteniük, amelynek segítségével azokban az időszakokban is biztosítani lehet az energiát, amikor tulajdonképpen a rendszer nem termel energiát. 

 

   A rendszer megfelelő működése érdekében a helyet, a tető tájolását és a környezetet is figyelembe kell vennünk. Ha túl magas fák vannak a napelemek körül, akkor azok le fogják árnyékolni. Ha nem elegendő a tető dőlésszöge, akkor sokkal kevesebb energiát tud majd termelni a rendszer. Mindig oda kell figyelni arra, hogy olyan napelem rendszert telepítsünk ki, amely illeszkedik a hely adottságaihoz és ezáltal nem befolyásolják a panelek hatékonyságát. 

 

   Összegezve: a napelemes rendszert a cégek használhatják a teljes áramfogyasztás kiváltására, fűtésre és hűtésre, a meleg víz előállítására. A napelem kiépítésével az ingatlan értéke növelhető és emellett nem kell számottevő karbantartási és éves díjjal sem számolni.