AD-blacklist1

2021
máj.
13

Csalódást keltő számok, kiemelkedő osztalék a Richternél

Írta: szerk

RG lead 1Az első negyedév számai alacsonyabbak voltak a várakozáshoz képest a Richter Gedeon Nyrt. beszámolójában. Ugyanakkor az adózott eredmény 40 százalékát fizeti ki a részvényeseinek a vállalat. A jelenségekre Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója adott magyarázatot.

  

 

A portolio.hu május 10-ei tudósítása szerint a Richter elemzői várakozásokhoz képest csalódást keltő első negyedéves számai mögött részben a bázishatás, részben a rubel gyengülése, részben pedig az idei influenzaszezon elmaradása áll – magyarázta az eredményeket Orbán Gábor vezérigazgató.

 

   OrbanGabor2       Az elemzések a portolio.hu szerint:

 

   „147,9 milliárd forintos árbevétel várhattak a befektetők a 2021. január-márciusi időszakra, ettől közel 5 százalékkal maradt el a bevétel, 140,9 milliárd forintra rúgott.

   A negyedéves bruttó fedezet 78,2 milliárd forintot ért el, ami szintén 5 százalékkal alacsonyabb a konszenzusnál, az üzemi eredmény szintjén pedig 24,4 milliárd forintos profitot könyvelt el a gyógyszergyártó, ami csaknem 13 százalékkal múlta alul az elemzői prognózist.

 

   Az időszaki adózott eredmény tekintetében 7 százalékkal teljesítette alul a Richter a konszenzust, 26,9 milliárd forintos eredményről számolt be a cég, az év/év alapon várt stagnálás helyett csökkent a gyógyszergyártó adózott eredménye.”

 

(A képen Orbán Gábor)

 

   Orbán Gábor kiemelte, hogy az osztalékfizetés most az éveken át alkalmazott osztalékfizetési sáv felső határán történik, az adózott eredmény 40 százalékát fizeti ki osztalékként a tavalyi év után a részvényeseknek a vállalat. Hozzá tette, hogy „a Richter operációját is súlyosabban érintette a koronavírus harmadik hulláma, de az idei képen összességében nem változtatott, továbbra is közepes egyszámjegyű bevételnövekedést vár 2021-re a menedzsment.”

 

RG elemzes1

 

A portfolio.hu teljes cikke ITT olvasható