AD-blacklist1

2016
jan.
19

Mit jelent számomra az öröm?

Írta: Oszvald György

OKU7 A 030leadA Pongrác úti Feltámadt Krisztus templomban vette kezdetét az ökumenikus imahét kőbányai sorozata január 18-án. Mádai István atya bevezető szavai, s a különböző felekezetek tiszteletesei igehirdetése után Bánóczky Előd plébános a szeretetről beszélt.

 

 

Isten szeretete, a Szentlélek egyesítő ereje legyen mindnyájatokkal!

    

   OKU7 A 067– Az ökumenikus hét hagyománnyá válik, s hagyománynak is kell lennie! Itt mindnyájan Krsiztus követői vagyunk – mondjuk. De vajon tényleg a követői vagyunk?  Minden nap fel kell tenni magunknak ezt a kérdést. De most, hogy együtt imádkozunk, megerősödünk a hitünkben. Nem csak ebből származik erő, de abból is, hogy egyek vagyunk és összetartunk – nyitotta meg Mádai tiszteletes a hetet (képünk).

 

   Az egyházi vezetők igéi és az énekek után Bánóczky Előd tiszteletes igehirdetésében az örömről, a boldogságról beszélt. Több oldalról, nézőpontból elemezte e két érzést, szemléletes példákkal igazolva, hogy valójában az öröm forrása és oka maga Jézus.

   OKU7 A 111– Fantasztikus dolog, midőn Jézus azt kívánja, hogy az ő öröme legyen tanítványaiban. Öröm ok nélkül nincs és boldogság sincs. A Szentírásban, s milyen érdekes ez, száztizennyolcszor szerepel, hogy az ember boldog. De mindegyiknél van feltétel. Például, hogy boldog az az ember, aki nem jár az istentelenek útján.

   Az igazi öröm az embert felülmúlja és a végtelen, szerető Atyára mutat. Jézus Krisztus az igazi boldogságot, örömet akarja átadni. Azt szeretné, hogy örömünk teljes legyen. És mi ennek az oka, kérdezhetjük. Hát maga Jézus Krisztus – fejtegette az idei ökumenikus hét alapgondolatát Bánóczky tiszteletes (képünk).

 

   Kedves színfolt, s már hagyomány volt az istentisztelet végén, az áldás elmondása után, hogy a tiszteletesek minden távozóval kezet fogtak, s jelmondatukkal búcsúztak:

   Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldás, békesség! Erős vár a mi istenünk! Dicsőség Jézus Krisztusnak! Dicsőség mindörökké!

 

   19-én az Ihászt utcai református templomban Balogh Attila atya hirdet igét, az istentisztelet 18 órakor kezdődik.

  

A hét további programja IDE kattintva olvasható.

Fotó: 10kerkult.hu/OGY