AD-blacklist1

2023
ápr.
24

Wass Albert emléktábla koszorúzása

Írta: Oszvald György

REF WA koszoruzas 95leadAz Erdélyi Gyülekezet Budapest X. kerületében, a Gyógyszergyári úton lévő Reménység Szigetén ismét megrendezte a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozóját április 23-án. A találkozó szellemi témája ezúttal a Wass Albert írói munkássága volt.

  

 

   A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyen igét hirdetett Dénes István Lukács püspökhelyettes, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője, majd dr. Fazekas István Jókai-díjas drámaíró, az Erdélyi Gyülekezet vezető lelkésze egy beszélgetés keretében emlékezett meg Wass Albert írói munkásságáról.

 

   REF WA koszoruzas 78A nagyszabású esemény különlegessége volt, hogy az erdélyi küldöttség koszorút helyezett el az Ihász utcai református templom hátsó udvarában található Wass Albert emléktáblára.

   A vendégeket Szilágyi-Sándor András és dr. Szilágyi-Sándor Gabriella lelkipásztorok fogadták.

 

   A magyar himnusz eléneklése után helyezték el a koszorút, majd Dénes István Lukács és dr. Fazekas István mondtak rövid megemlékező beszédet Wass Albert tiszteletére.

 

   Az egyházi áldás után a Székely himnuszt énekelték el, és nem maradhatott el egy közös fotó sem. Ebből kettő is készült, az egyiken (képünk) az egyházi személyek lettek megörökítve, a másikon a koszorúzáson részt vevő valamennyi vendég és a meghívottak (ez utóbbi a csatolt galériában megtekinthető).

 

REF WA koszoruzas 171

 

   Bár a vendégeke ideje rövidre volt szabva, mégis megörültek Szilágyi-Sándor András meghívásnak, mely során megtekintették a templomot.

   XREF WA 13Egy rövid történeti ismertető után spontán zsoltárénekléssel és Kaszta Mónika (képünk) orgonajátékával fejezték be a látogatást.

 

   Mielőtt autóba ültek a vendégek, az erdélyi és kőbányai lelkipásztor egy lehetséges együttműködésről beszélgettek, nem kizárva a közös programokat, találkozókat.

 

 

   A tudósításhoz képgaléria tartozik – ITT

   fotó: 10kerkult.hu/OGY