AD-blacklist1

2021
júl.
31

Sorban állnak az amerikaiak a Richter gyógyszeréért

Írta: szerk-OGY

RG lead 1Az AbbVie gyógyszergyártó és forgalmazó cég mely a Richter Vraylar néven futó termékét értékesíti – jelentése szerint a Vraylar a második negyedévben 432 millió dollár forgalmat generált – írja a vg.hu.

 

 

 

  Az AbbVie július 30-án, a az elemzői konferencia megkezdése előtt közzétette negyedéves jelentését. Ebben szerepel, hogy a Richter Gedeon Nyrt. kutatói által fejlesztett, cariprazine hatóanyagú antipszichotikum Amerikában a március-június hónapokban 432 millió dollár forgalmat generált.  

 

   vraylarEbből – szabadalmi részesedésként – körülbelül 80 millió dollár (300 Ft/USD árfolyammal számolva), azaz 24 milliárd forint illeti meg a Richtert.

 

  A 432 millió dolláros háromhavi forgalom egyébként rekord, eddig csak a tavalyi IV. negyedévben sikerült 400 millió dollár fölé tornászni az eladásokat.

 

  A jelentés kitért arra is, hogy az AbbVie első negyedévi forgalma 346 millió dollár volt, az idei értékesítés a friss adattal együtt 778 millió dollár, és a teljes évre 1,8 milliárd dollárt irányzott elő a tavalyi 1,4 milliárd után.

 

A vg.hu teljes cikke IDE kattintva tekinthető meg.


fotó: vg.hu