AD-blacklist1

2021
júl.
31

Mellplasztika utáni testmozgás: ezekre feltétlen figyeljen!

Írta: szerk

mell1 leadA mellnagyobbítás évek óta vezeti a népszerűségi listát a plasztikai beavatkozások világában. Vannak, akik nagyobb méretekre vágynak, mások mindezt a feszesség visszanyerésével kombinálnák. A mellfelvarrás nagyobb fogyás vagy például a várandósságot és a szoptatást követően válhat aktuálissá. Természetesen a gravitáció hatásai mellett sem mehetünk el, így a 40 feletti nőknél gyakran válik aktuálissá a mellnagyobbítással kombinált felvarrás.

 

 

De mire számíthatunk a műtétet követően?

 

   Milyen gyorsan lehet visszatérni a megszokott hétköznapokhoz? S mi a helyzet a testmozgást illetően? Sokan szeretnének odafigyelni a mérleg mutatta értékre, ehhez pedig nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás. Dr. Falus György mellplasztikai sebész szerint

 

„a műtét után 2 hónapig kíméletes életmód szükséges,

nem szabad se sportolni, se erősebb terhelésnek kitenni a szervezetetˮ.


   Ezen felül az is kiemelt jelentőséggel bír, hogy a speciális kompressziós melltartót a konzultációknak megfelelő ideig viselje a páciens, hiszen a szövetek optimális letapadása és az implantátum rögzülése múlhat ezen. A kezdeti fájdalmak és a feszítő érzés természetesnek bizonyulnak, fájdalomcsillapítóval enyhíthetőek, és idővel elmúlnak. Az életmódot viszont az elkövetkező hónapokban megéri kíméletesre venni.

 

   mell2Vannak olyan elfoglaltságok, amelyeket akár hat hónapon keresztül is nélkülözni kell.

   A szolárium és a napozás tipikusan ilyennek számítanak. A fizikai megterhelés elkerülése mellett arra is ügyelni kell, hogy a sportoláshoz milyen gyorsan térünk vissza.

 

    A fokozatosság a két hónapot követően is rendkívül fontos.

   Érdemes időt szánni a megfelelő sportmelltartó megtalálására, hiszen hiába az implantátum jelentette feszesség, a gravitáció bizony nem kapcsolható ki.

 

   Irodai munkát már egy hét múlva is lehet végezni, ha az általános közérzet megengedi ezt, viszont a fizikai aktivitás, akár csak a házimunka terén is, még kerülendő az első két hónapban.

   Legjobb, ha ilyenkor igent mond a páciens a család, a barátok segítségére, főleg az első napokban bír ez kiemelt jelentőséggel. A rendszeres orvosi kontrollnak köszönhetően folyamatosan figyelemmel követhető az állapot és a gyógyulás fázisa ellenőrizhető, s a szükséges mederben tartható.