AD-blacklist1

2021
máj.
26

Jó hír a Richtertől

Írta: szerk

RG lead 1A Richter Gedeon Nyrt. („Richter”) bejelenti, hogy az Európai Bizottság („EC”) elfogadta a 15 mg estetrol-t („E4”) és 3 mg drospirenone-t („DRSP”) tartalmazó új, kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmét – adta hírül a kőbányai gyógyszergyár május 20-án.

 

Ez a döntés az Európai Gyógyszerügynökség („EMA”) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága („CHMP”) által 2021. március 26-án kiadott pozitív vélemény elfogadását követően született meg, és az Európai Unió valamennyi tagállamára érvényes. A terméket a Richter Európában Drovelis® márkanéven forgalmazza majd.

 

   rg oralis„Örömünkre szolgál a Drovelis® által elért jelentős előrelépés, mivel ez a hölgyeknek több választási lehetőséget biztosít majd arra, hogy kielégítsék magas hatékonyságú és egyszerű alkalmazású családtervezési megoldások iránti igényüket. Elkötelezettek maradunk olyan nőgyógyászati termékek fejlesztése iránt, amelyek a nők életminőségét valamennyi korosztályban javítják.” – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke.

   Az E4 Freedom egykaros vizsgálat célja a termék biztonságosságának és hatásosságának igazolása volt. A vizsgálatok Európában és Oroszországban több mint 1.550, az USA-ban és Kanadában pedig mintegy 2.150 résztvevő bevonásával zajlottak és személyenként 13 ciklusnyi időtartamot kísértek figyelemmel. – írta a Világgazdaság

 

(gedeonrichter.com; vg.hu)

fotó: world.in-24.com