AD-blacklist1

2021
máj.
18

Rehabilitációs tánckihívás

Írta: szerk-OGY

tanc 1leadA Bajcsy-Zsilinszky Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya is csatlakozott egy izgalmas, a Jerusalema tánckihívás programjához, és meghirdette a Rehabilitációs Tánckihívás eseményt. A megvalósítást a maguk módján, a rehabilitáció eszközeivel kívánják bemutatni.

 

 

 

A felhívás nem csak a Stroke Betegszervezet tagjainak szól, a programhoz bárki csatlakozhat, akár résztvevőként, akár csak szemlélőként.

   A program miértjéről Kiss Judit pszichológus, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály korábbi munkatársa, a stroke klub alapítója, egykori vezetője írt néhány gondolatot.

 

Miért is csináljuk mindezt?


   - Mert szeretnénk megköszönni azoknak az embereknek a munkáját, akik 2020. márciusa óta rengeteget dolgoztak azért, hogy a vírust túléljük.
   - Mert emlékezni szeretnénk saját ismeretségi körünkben a koronavírus áldozataira.
   - Mert az összetartozás erejét szeretnénk megmutatni.


   Kiss Judit ezeken túl személyes indíttatást is említ. Ő is volt covidos beteg, sőt a vírus egy kedves ismerősének - akit édesanyjaként tisztelt - szervezetét is felemésztette, s örökre magával vitte.

 

   „Pszichológusként rengeteg küzdelemről hallgattam már végig történeteket, egyre jobban hiszem és vallom, hogy az összefogás ereje a legfontosabb láncszem. Mert van egy páciensem, akinek intenzív osztályon dolgozik kardiológusként a barátja, tőle olyan mélységben, őszintén értesültem a Covid osztályokon dolgozók által átélt eseményekről, ami a mai napig nagyon mélyen megrendített a helyzet súlyosságát érintően” – írja Kiss Judit a felhívásban.

 

És megszületett az ötlet.

 

   A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ vezetősége a kezdeményezés mellé állt, s az eseményről videófelvételt készítenek.


   A próba és a forgatás helyszíne a Köszi előtti tér (Budapest X. ker., Előd u 1.), védettségi igazolvány nem szükséges, mivel szabadtéri rendezvényről van szó.

 

A próba időpontja: május 25-e, 14:00 óra.


A forgatás pedig június 1-jén 14:00 órakor lesz.

 

Jelentkezés:

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

   tanc 2 650

 

   A forgatás napján mindenki legyen szíves csinosan felöltözni és egységesen egy fehér blúzt/inget felvenni! A saját módszereinkkel fogunk táncolni, alkalmazkodva a kerekesszékben ülők és a mozgásukban korlátozottak mozgásterjedelméhez. A táncot betanítjuk, elpróbáljuk, mindenki képes lesz kivitelezni, emiatt ne riadjanak vissza! Egy ritmikusan összehangolt mozgássort fogunk megtanulni… Itt nem lehet semmit rosszul csinálni, csak jól érezni magukat – kérik a szervezők.

 

   A zenével IDE  (eredeti klip) és IDE  kattintva lehet ismerkedni. (Ez utóbbi a Beteshda Gyermekkórház produkciója)

 

fotó: 10kerkult.hu/archív