• Városszövet – Aknay Tibor fotókiálítása

  Városszövet – Aknay Tibor fotókiálítása

  A G12 galéria csak egy ugrásra van a Széll Kálmán tértől, a Hajnóczy József utca elején. Egy kedves, hangulatos kávézó és borbár az otthona a galériának, egy-egy megnyitón zsúfolásig tele van. Aknay Tibor fotóművész itt állította ki válogatott fotóit Városszövet címmel január 15-én. Bővebben...
 • 1
Napi kiemelt
2012
jún.
29

Egyházi nyári tábor Újhegyen

Írta: Oszvald György

pirisk-leadA tanítás befejezését követő héten indult el az újhegyi lakótelepen, a piros iskola épületében a Szent László Plébánia Nyári napközis tábora. A nyári vakáció Balogh Attila plébános atya által celebrált ünnepi tábornyitó szentmisével kezdődött el a gyerekek számára.

 

 

   A tíz héten át tartó tábort Mihalik Andrásné táborvezető asszony és Verseczy Mária, Kőbányáért-díjas nyugdíjas pedagógus irányítja sok-sok önkéntes munkát végző hívő pedagógussal és szülővel. A táborba folyamatosan lehet jelentkezni a vakáció alatt, minden héten, munkanapokon reggel 7- 16 óráig. (Újhegyi sétány 1-3.)

pirisk-2

 

   A Balogh Attila atya áldásával és kedves iránymutató szavaival, valamint közös imával és énekléssel kezdődő tábori program rendkívül olcsó, a szülőknek minimális hozzájárulást kell csak fizetni. A tábor programjainak szervezéséhez a Széchenyi Általános Iskola nyújt anyagi segítséget. A 10kerkult.hu, ennek formájáról, s a rendkívüli kedvezményes díjról  Sándor Zoltánt, az iskola – amit köznyelvben sokszor piros iskola néven említenek – igazgatóját kérdezte.

   

    Valóban, ez a tábor nagyon kedvezményes a szülők részére, mert csak a napi étkezés díját kell leróniuk a résztvevőknek. A tábor programjának költségeit pedig, úgy tudjuk biztosítani és finanszírozni, hogy más táboroknak adjuk bérbe az iskola ebédlőjét és infrastruktúráját.    

    

pirisk1

   Ezek a külsős táborok itt étkeztetik a gyerekeiket nálunk és bérleti díjat fizetnek a helyiségek napi használatáért. Így az önkormányzat számlájára befolyt „kvázi” bevételt igényeljük vissza, és abból biztosítjuk az egyházi táboros gyerekeknek, a programjainak költségeit. S ez által, három tábor tart el, egy negyediket! – szoktam mondani. Vagy más megközelítésben: a gazdagabb gyerekek szülei által befizetett táborok, segítik a szegényebb gyerekek szüleit, hogy részükre is lehessen jó programokat biztosítani a gyerekeiknek. Így Ők sem szorulnak ki a színvonalas táborokból. Ezzel elérhetővé válik számukra is olcsón egy jó táborozás. Ez a „modell” a szeretetre épül, és a „közjót” szolgálja – szerintem.

fotó: Sándor Zoltán/Széchenyi Ált. Isk.

10ker lapfej

Kőbánya

Online csalók „banki” üzenetei

Online csalók „banki” üzenetei

2024.02.19. | szerk-ogy

Az elmúlt napokban két nagy összegű csalást követtek el vármegyénkben. A sértettek mindkét esetben üzenetet kaptak „pénzintézetüktől” – írja Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság, melyet a police.hu oldalon tettek közzé. A cikk két esetről is szól: az egyik egy e-mail üzenetben küldött...

Művelődés

Így választhatod ki a tökéletes fürdőszoba szőnyeget

Így választhatod ki a tökéletes fürdőszoba szőnyeget

2024.02.22. | szerk

Az otthonunk egyik olyan helyisége, ahol gyakran észre sem vesszük, mennyire fontos szerepet tölt be, a fürdőszoba. Ez a helyiség nem csupán egy egyszerű funkcionális tér, hanem egy olyan szentély,...

Budapest

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

2023.05.31. | szerk

Tüntetést szervezett a Szikra Mozgalom május 30-án, kedd délutánra a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, a demonstrálók a ,,végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték.

Magyarország

Berlin 2023 Speciális Olimpiai Játékok

Berlin 2023 Speciális Olimpiai Játékok

2023.05.31. | Oszvald György

A Berlin 2023 Speciális Olimpiai Játékokra utazó magyar csapat tagjait fogadta a köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában, Budapesten. Az eseményen a magyar csapat tagjai ünnepélyes esküt tettek.

Suli

Idegen anyag a zöldbabfőzelékben

Idegen anyag a zöldbabfőzelékben

2023.12.15. | szerk

Azonnali vizsgálatot indított a Kőbányai Önkormányzat, miután a kerülettel szerződésben álló közétkeztetést végző cég által ellátott egyik intézményéből jelzést kapott arról, hogy gyanús, idegen anyag került a ma délben, a...

Sport

Ground golf helyett jön a B-terv

Ground golf helyett jön a B-terv

2023.12.04. | szerk-OGY

A Kőbányai Sportszövetség Senior Szakbizottsága az első Nemzetközi Ground Golf Sporttalálkozó és Mikulásnapi Egyéni Versenyt szervezett december 6-ára. Bár a nevezés rekordnagyságú volt, a várható esős időjárás miatt a sportrendezvény...

Vélemény

 • Amikor az igazság szembe jön

     Nagy ritkán, de előfordul, hogy olyan információval találkozom, ami nagyon ritkán jut el még a legvehemensebb hírvadászokhoz is. Hát, most ez megtörtén, s bár nem tartoma magam hírfalónak, azért igyekszem figyelemmel kísérni a politikai "csemegéket".    A napokban is ez történt, így leletem rá az ellenszel.hu oldalon közölt videóra. A cím veretes és sokatmondó. A véleményalkotást az olvasókra bízom - pro és kontra.    A január első hetében megjelent hír  IDE  kattintva tekinthető meg, tartalmazva az Orbán Viktor az Európai Parlament nyilvánossága előtt kiosztó felszólalást.

  Bővebben...

 • A hét műtárgya
 • A hét képe
 • A hét írása

 Drasche porcelánok

(Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény)

Helytorteneti atadas 056

 fotó: Oszvald György

   Én csak visszaütöttem...

 

Potos HM sport C 728

 

 

 fotó: Oszvald György 

 Farkas Viola:

A megszokás hatalma

 

Megszokták, hogy vagyok, mindig is jól vagyok,

Ha kell, verset mondok, vagy éppen táncolok.

Én is csodálkozom, nem voltam még beteg?

Dehogy nem, dehogy nem, nagyúr a fegyelem!

Sok nyavalyáimmal, sosem dicsekedtem,

Munka volt a fontos, ezt meg fel sem vettem!

Színházi berkekben túlteszik magukat,

Nem is mondanak le, előadásokat!

Bővebben...

10ker-AD-700x100