AD-blacklist1

2013
jan.
21

Egyre több lesz a síntörés?

metro sin blikk.huSíntörés miatt csak sebességkorlátozással mehetnek a szerelvények a 3-as metró vonalán. A szakszervezeti képviselő szerint, amíg nem újítják fel a vágányokat és az alagutakat, addig ezek a hibák elő fognak fordulni.


Síntörés miatt csak 15 km/h-s sebességgel haladhatnak a metrószerelvények a 3-as vonalon a Corvin-negyednél – közölte a Metróért Egyesület hétfőn a Facebook-oldalán. A műszaki hiba az Újpest-Városközpont felé tartó vágányon történt, a korlátozás a Corvin-negyed és a Kálvin tér között érvényes. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) későbbre ígértek tájékoztatást az MTI megkeresésére.


Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, a jelenlegi tervek szerint vagy csúcsidőszakon kívül, vagy üzemzárás után, de még hétfőn sínhevederek felszerelésével megszüntetik a hibát, így a sebességkorlátozás is feloldható lesz. Hozzátette: amíg nem újítják fel a vágányokat és az alagutakat, addig ezek a hibák elő fognak fordulni. Hozzátette: százmilliárdos nagyságrendű összegre lenne szükség a teljes felújításhoz, és mivel ez a pénz most nem áll rendelkezésre, kisebb szakaszokon használt síneket fognak beépíteni.


(MTI) (fotó: blikk.hu)