AD-blacklist1

2013
jan.
10

Wizz Air: budapesti kiképzőbázis

wizz airA Wizz Air új személyzeti képzési központot létesít Budapesten 2013 márciusában a Liszt Ferenc-repülőtéren. Alkalmazottainak 90 százalékát itt tanítják be a jövőben.

 


A Wizz Air képzési központot létesít Budapesten, a ferihegyi repülőtéren. A központban kap helyet egyebek mellett egy Airbus A320 repülőgép-szimulátor és egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is. A cég a bázis folyamatos fejlesztésére, működtetésére 4 milliárd forintot költ tíz év alatt, amely új munkahelyeket teremt majd Budapesten a légiközlekedés és a turizmus területén.


A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt központ lehetővé teszi majd, hogy a Wizz Air alkalmazottainak 90 százalékát Budapesten képezzék ki. A képzési központ létrehozásában a Wizz Air partnere az amszterdami székhelyű, repülés szimulációval és képzéssel foglalkozó FSC (Flight Simulation Company).
Ezen a nyáron 500 pilótájuk és 1000 légiutas-kísérőjük vesz részt a képzésen, a folyamatos terjeszkedésnek köszönhetően ez a szám 5-6 éven belül megduplázódhat. Korábban a képzéseket a Wizz Air nem tudta Magyarországon megtartani, mivel csak Nyugat-Európában álltak rendelkezésre a megfelelő létesítmények.


A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 250 útvonalon, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 szakember biztosítja a szolgáltatást. A diszkont légitársaság 2012-ben 12 millió utast szállított, 2013-ban több mint 13,5 millió utassal számol.

 

 


Minden várakozó járat leszállt

 

Este fél kilenc körül már minden járat rendben leszállt a Liszt Ferenc-repülőtéren. A gépek arra vártak a légtérben, hogy javuljanak a látási viszonyok. A flightradar24.com élő radarképe szerint a Germanwings kölni és stuttgarti, a Tarom bukaresti és a WizzAir Brüsszel-Charleroi-ból érkező gépe is biztonságosan földet ért. A Turkish Arlines isztambuli járata végül Bécsben landolt. Korábban ugyancsak az osztrák fővárosba érkezett Budapest helyett a köd miatt az Air France párizsi és a Swiss zürichi járata. Az Aer Lingus Dublinból, a Ryanair Charleroi-ból és a Wizz Air Eindhovenből induló gépe pedig Pozsonyban szállt le.
A ferihegyi repülőtér térségében a sűrű köd okozta a gondot a légi közlekedésben. A legfrissebb időjárás-jelentés szerint a függőleges látótávolság 60, a vízszintes 250 méter körül van.


 


(MTI)