AD-blacklist1

2013
jan.
09

Közösen keresik az eltűnt fiút

glikstenMagyarországra utazott és bekapcsolódott a keresésbe annak a brit diáknak a családja, aki újévre virradó éjjel tűnt el Budapesten.


Daniel Gliksten 2013. január 1-jén a hajnali órákban egy V. kerületi szórakozóhelyről ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott életjelet magáról. A BBC szerdai beszámolója szerint az eltűnt fiatalember 23 éves, brit-svéd kettős állampolgár, és Budapesten folytat orvosi tanulmányokat. A családtagok Budapesten felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, valamint a brit és a svéd nagykövetséggel.
Az eltűnt diák családja az egyik legismertebb angliai mezőgazdasági nagybirtok, a Suffolk megyében működő Denham Estate tulajdonosa. A család újévkor Magyarországra utazott. Az ügybe bekapcsolódott Matthew Hancock, a család lakóhelyének parlamenti képviselője is, aki közvetítői szerepet vállalt a brit külügyminisztérium és a magyar hatóságok között.
A Suffolk megyei rendőrség szóvivője szerdán felhívásban kérte azok jelentkezését, akik bármit tudnak a 190 centiméter magas, barna hajú, szemüveges Daniel Gliksten hollétéről. A szóvivő közölte, hogy minden beérkező értesülést átadnak a vizsgálatot irányító magyar rendőrségnek.


(MTI)