AD-blacklist1

2021
máj.
09

Újra lesz elsőajtós felszállás a BKK járművein

Írta: szerk

elsoajtoA koronavírus-járvány mérséklődésével 2021. május 10-től újra fel lehet szállni a buszokra és a trolikra az első ajtón is, a járművezetők védelmében kihúzott kordonokat eltávolítottuk. A járművezetőktől további intézkedésig, előreláthatólag június közepéig továbbra sem lehet vonaljegyet vásárolni – adta hírül a BKK.

 

Május 10-től, hétfőtől újra fel lehet szállni a járművek első ajtóin, a járművezető melletti tér újra használható lesz, míg azokra az autóbusz- és trolibuszvonalakra, amelyek korábban is az első ajtós felszállási rend szerint üzemeltek, csak az első ajtón lehet felszállni.

   A BKK kéri az utasokat, hogy amennyiben az adott járat kihasználtsága engedi, továbbra is ügyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és a járművezetők védelme érdekében – ha van rá mód – a vezetőfülkétől minél távolabb foglaljanak helyet. Az első ajtós felszállási rend bevezetésével a BKK elsődleges célja az utazási feltételek betartatása és a társaság jogos bevételeinek biztosítása.

  

   A járművezetők egészségének védelme érdekében előreláthatólag június közepéig továbbra sem lehet tőlük a felszálláskor vonaljegyet venni. A jegy-, bérletvásárlás legbiztonságosabb módja jelenleg a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, melynek segítségével akár otthonról, a fotelban ülve is megvásárolható számos népszerű bérlet és napijegy típus.

   A BKK a rendszeresen fertőtlenített bérlet és jegyautomata használatát, vagy az ügyfélközpontok, jegypénztárak felkeresését javasolja. Vonaljegyet és 10 darabos gyűjtőjegyet a viszonteladó partnereiknél is lehet vásárolni.

 

Az első ajtós felszállási rendben közlekedő járatok listája megtalálható a BKK honlapján.   

A mobiljegyekről bővebben ITT tájékozódhatnak.