AD-blacklist1

2020
aug.
03

Felújítások befejezése a 4-6 villamos vonalán

Írta: szerk

4 6 2020 300x226Újra a teljes vonalon közlekednek a nagykörúti villamosok Újbuda-központ és a Széll Kálmán tér között augusztus 6-án, csütörtökön hajnali 4 órától – tette közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ augusztus 3-án.

 

 

Az Irinyi József utca és a Karinthy Frigyes út csomópontjában további kiegészítő pályafelújítási munkákat végeznek, ezért a 6-os villamos helyett augusztus 28-ig továbbra is villamospótló busz közlekedik a Petőfi híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér között.

 

   A korábban tervezettnél hosszabb szakaszon újítják fel a 4-6-os villamosvonal dél-budai szakaszát idén nyáron: célszerű műszaki és munkaszervezési okokból a rekonstrukciót az Irinyi József utca és a Karinthy Frigyes út csomópontjánál húzódó kanyarodó szakaszon is elvégzik. Emiatt a 6-os villamos önálló szakaszán a tervezettnél tovább, várhatóan augusztus 28-ig tart a pályafelújítás.

 

Közlekedési rend a 4-6-os villamos vonalán

 

   Augusztus 6-án, csütörtökön hajnali 4 órától a nagykörúti villamosok 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és Újbuda-központ között közlekednek.

 

   A 6-os villamos Karinthy Frigyes úti önálló szakaszára, a Móricz Zsigmond körtér felé a Petőfi híd budai hídfőtől a 6-os pótlóbusszal lehet továbbutazni. A pótlóbuszra a budai hídfőnél a 212-es busz megállójában, a Budafoki út / Karinthy Frigyes út csomópontban a 33-as busz megállójában, illetve a villamosmegállóban, a körtéren pedig a villamosvégállomás mellett lehet felszállni.

   A Móricz Zsigmond körtérről a belváros felé az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.

 

Budapesti Közlekedési Központ