AD-blacklist1

2020
jan.
27

Jön a Pesti Hírlap

Írta: szerk

pesti hirlap ujsagAnnak már tavaly szeptemberben híre ment, hogy új ingyenes napilap – melynek tulajdonosa Milkovics Pál üzletember, és címe Pesti Hírlap – megjelenése várható Budapesten. Egy mutatványszám megjelent decemberben, ám a tényleges indulásra még várni kellett. Egészen január 30-ig.

  

 

   Az új lap a nagy hagyományokkal bíró, 1841-es alapítású Pesti Hírlap nevét használja, s ebből már szellemiségére is lehet következtetni. A korabeli Pesti Hírlap első száma 1841. január 2-án jelent meg, és 1848-ban ebben a lapban jelent meg a Nemzeti Dal, így fontos szerepe volt a forradalom során. A Pesti Hírlapnak egyébként eleinte maga Kossuth Lajos volt a főszerkesztője. Mások is adtak ki ilyen néven újságot. Közülük külön is kiemelendő, hogy 1878. december 25-én Légrády Károly indította el az első egyértelműen üzleti alapon álló, mérsékelten konzervatív tömeglapot, a Pesti Hírlapot (ami már a negyedik volt ezen a néven). 

 

   pesti hirlap 01 01Media1 biztosnak véli, hogy jövő csütörtöktől minden munkanap megjelenik az ingyenes újság. Az indulásról szóló hírt a lap főszerkesztője, Kerényi György a megerősítette: a Media1-nek azt nyilatkozta mostanra elhárultak az akadályok az elől, hogy a lap rendszeresen is Budapest utcáira kerüljön.

 

   A terv az, hogy az új napilap jövő csütörtöktől kezdve minden munkanapon délutánonként ott lesz Budapest kiemelt közterületein, ott rikkancsok terjesztik majd. Ehhez a fővárostól a szükséges engedélyeket megszerezték.

 

   Az új Pesti Hírlap tavaly decemberben  egyszer már megjelent, akkor részletes elemzést olvashattak az érdeklődők.

(képünkön a tavalyi próbaszám címlapja)

  

   A Pesti Hírlap terjesztésében nagy jelentősége lesz a közterületen történő osztogatásnak, hiszen az új napilap a 180 év után ingyenesen és nagy példányszámban terjesztett angol Evening Standard mintájára ingyenes lesz, vagyis hirdetésekből próbálják majd fenntartani. Az új sajtótermék a terjesztés módja szempontjából tehát leginkább a Lokál című, erősen közpénz-finanszírozott, Fidesz-üzenetekkel megspékelt, a fideszes médiaholding, a KESMA alá tartozó médiatermékhez hasonlít majd, de hasonlóan terjesztették a 2016-ban megszűnt Metropol újságot is.

 

(forrás: media1.hu)