AD-blacklist1

2018
jan.
06

Új metróvonal Budapesten?

Írta: lapszemle

m5 1leadMég az M3-as vonal felújítása zajlik, ki tudja, mikor lesz kész valójában, de néhány napja egy új, negyedik metróvonalról cikkezik a sajtó.

 

 

 

 

Az új vonal Rákosfalvánál, a Körvasútnál ágazna ki az akkorra már összekötött M2-es metró és a H8-as HÉV nyomvonalából a jelenlegi elképzelések szerint, melyekről időközben fotók is megjelentek.

 

m5 1

 

   A Rákosmenti Pirítós oldalán közzétett képek alapján jól látszik, hogy a szerelvények egy felthetőleg üveggel borított alagúton hasítanak majd keresztül, a gyalogosok pedig az úttest fölé épített speciális hídon közelíthetik majd meg az épülő új állomást.

 

m5 2   Elkészültek a tervek a 2-es metró rákoskeresztúri szárnyvonalához – írja a Világgazdaság a Rákosmenti Hírek helyi lapra hivatkozva. Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere a testületi ülésen ugyanis arról beszélt, hogy 2017 novemberében megkapták a tanulmányterveket a tervezőirodától, ebben pedig több alternatíva is szóba került.

 

   A lap szerint a tervezők 123-127 milliárdra becsülik a költségeket, de így Rákoskeresztúrról mintegy 32 perc alatt el lehetne jutni a Déli pályaudvarig, 13 perc alatt pedig az Örs vezér teréig. Az építkezés 2020 után indulhatna meg.

 

A vonatkozó cikkek IDE, IDE és IDE kattintva olvashatók

 hvg.hu; index.hu