AD-blacklist1

2017
jún.
28

Új közvetlen repülőtéri buszjárat Budapesten

Írta: Oszvald György

repterbus1Július 8-ától közlekedik az új közvetlen repülőtéri buszjárat Budapesten. – A 100E jelzésű járat a Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között szállítja majd az utasokat – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

 

A közvetlen járatra egy jegy 900 forintba kerül majd. Az utasokat egyedi arculatú, alacsonypadlós és légkondicionált buszok szállítják majd, amelyek félóránként indulnak –közölte.


    repterbus3A járat a Deák Ferenc térről indulva csak a Kálvin téren áll majd meg a repülőtér felé, viszont a korai órákban, amíg a metrók nem közlekednek, az Astoriánál is fel lehet majd szállni rá. A repülőtér felől érkező buszokról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet majd szállni. 
    A főpolgármester-helyettes elmondta, a buszjárat alkalmazkodik a repülőtéri forgalomhoz: a Deák Ferenc térről reggel 4 órakor indul első busz a reptérre, az utolsó 23.30-kor. A repülőtérről a belvárosba reggel 5 órakor indul az első busz, az utolsó 0.30-kor.

   – A buszok a forgalomtól függően akár 35 perc alatt megteszik az utat – fűzte hozzá. 

    Szalay-Bobrovniczky Alexandra (képünk) megjegyezte azt is, hogy a 200E jelzésű járat, amely a Kőbánya-Kispest metróállomás és a repülőtér között közlekedik, a továbbiakban is szállítja az utasokat az eddigi díjszabás mellett.


    Kitért arra is: a vizes világbajnokság nagyon jó alkalom a járat igénybevételére, de arra „szeretnének berendezkedni”, hogy a közvetlen járat hosszú távon szolgálja a turistákat és a repülővel utazó magyarokat.

 

MTI; fotó: Illyés Tibor; bkk.hu