AD-blacklist1

2017
máj.
10

Hétvégékre bulihelyszín lesz a Szabadság híd

Írta: szerk

hid3A fővárosi városvezetés támogatja, hogy nyáron néhány hétvégére lezárják a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat és azt a gyalogosok, kerékpárosok vehessék birtokba; a döntést erről várhatóan a következő ülésén hozza majd meg a Fővárosi Közgyűlés.

 

 

 

A testület május 10-ei ülésének napirendjére került az a szocialista előterjesztés, amely azt célozta, hogy a Szabadág hidat nyissák meg a gyalogosok és a kerékpárosok számára a nyári iskolaszünteti hétvégeken, azonban a döntést a konkrétumok tisztázása érdekében elhalasztották.


    hid1Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a napirend vitájában elmondta: a szervezőkkel hónapok óta folytatnak egyeztetést az ügyben, a hidat szombati és vasárnapi napokon zárnák le a nyári iskolai szünetben. – Augusztus 20-án és azt követően viszont nem zárnák le a hidat – közölte.


    Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy vizes világbajnokság idejére nem alkalmazható a kezdeményezés és, ha egyszer valaki felmászik a híd tetejére turulhoz, akkor „az egész le van fújva”. – A szervezőknek ezt tudomásul kell venniük, nem történhet ilyen – tette hozzá. – Az akciót ilyen kikötésekkel támogatja városvezetés – mondta a főpolgármester.


 
MTI; fotó: 24.hu; index.hu