2023
okt.
29

Modern otthon maximális kényelemmel: fából készült bútorok

Írta: szerk

butor leadEgy otthon mindig jó példa arra, hogy ma már nem szükséges kompromisszumot kötni a berendezés kapcsán, akkor sem, ha stílusos és funkcionális tereket akarunk létrehozni. Ehhez azonban természetességre, fából készült bútorokra és dekorációkra van szükség. Aki szeret otthon barkácsolni, az pedig akár saját maga is megalkothatja ezeket a tárgyakat.

 

 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan és milyen megoldások léteznek arra, hogy házilag készítsünk fából készült bútorokat és egyéb dekorációs elemeket. 

 

DIY projektek fából

 

   Az otthonunk kialakítása ma már olyan, mintha egy saját birodalmat hoznánk létre. Manapság ismét nagyon népszerűvé váltak a házi készítésű bútorok és kiegészítők. A megbízható csavarok faszerkezethez sokat segítenek abban, hogy mindezt könnyedén megvalósíthassuk. Készülhetnek komódok, szekrények, polcok, egyedi asztalok vagy éppen székek egyaránt. 

   Nem ritka, hogy a gyerekszobába is ilyen bútorok kerülnek, ugyanis ma már úgy rendezzük be őket, mintha a sajátunk lenne. A részletekből jövünk rá arra, hogy a kicsik birodalmában vagyunk. Egy fából készült hajó vagy autó alakú ágy egy ügyes kezű férfi számára nem megvalósíthatatlan projekt. Helytakarékos és látványos, nemcsak bútorként, hanem dekorációként is remekel. 

 

Mi kerülhet a nappaliba?

 

   A nappaliban általában nem a felesleges bútordarabok kerülnek be, hiszen itt mindennek megvan a maga helye. A tárolószekrények és a konzolasztalok mellett gyakran választunk ide könyvespolcokat vagy éppen fából készült dekorációkat. Egy fa alapra helyezett álló lámpa, esetleg egy faragott asztal vagy tál, amibe díszeket pakolhatunk, remek választás egy modern otthonba. 

   Emellett szóba jöhet a tévészekrény, amely keskeny és hosszúkás alakjának hála nem foglal sok helyet, azonban mégis igen látványos eleme lehet a térnek. Ehhez azonban nem árt olyan típust választani vagy saját magunk összerakni, amin van valami egyedi motívum vagy minta. 

 

butor 2 650

 

Fából készült bútorok a teraszra

 

   A terasz szinte minden esetben a nappali vagy a konyha részét képezi. A modern bútorok stílusa remekül illeszkedik a benti dizájnhoz. Ha azonban saját magunk által készített berendezési tárgyak kerültek a nappaliba, akkor érdemes ide is tervezni valamit. Lehet szó székekről, asztalokról, esetleg egy tároló ládáról egyaránt. Az is megoldást jelenthet, hogy egy régebbi bútort újítunk fel, csavarozunk össze vagy újítunk fel. Egy kis retro stílus minden otthonban elfér, nem kirívó, de nem is túl egyszerű. 

 

Összegezve

 

   Az egyedileg összerakott fából készült bútorok és dekorációs tárgyak minden lakásban megférnek egymás mellett. Lehet szó fából összerakott gyerekágyról, egy nappaliba helyezhető komódról, esetleg terasz bútorról egyaránt, mindig öröm lesz ide hazatérni.