2022
dec.
15

Fenyőfa öltöztetés

Írta: Oszvald György

Hilda xms tree 103leadKőbánya több városrészében növekedő fenyőfák kis táblán kérték az óvodásokat, hogy a saját maguk készítette díszekkel öltöztessék fel őket, mert ők is igazi karácsonyfák szeretnének lenni. A kérésüket meghallották az ovisok és december 14-én az utolsó fa is karácsonyi díszekben pompázott.

  

 

   A 10kerkult.hu 12-én délelőtt, a Csősztorony közelében, a szelfipontnál álló fenyő feldíszítését rögzítette. A Kiskakas óvoda gyerkőcei, dacolva a verőfényes napsütés ellenére is metsző hideggel, a fenyő körül karácsonyi dalokat énekeltek, majd előkerültek az díszek, s miután a Kőkert Kft. dolgozói felrakták a napelemes fényfüzéreket, az ovisokkal közösen nekiláttak az öltöztetésnek.

   

   Hilda xms tree 033Az ötletről az események szervezőjét, Szente Hildát kérdeztem. Elmondta, hogy advent első napjaiban az Önkormányzattal közösen találták ki ezt az akciót.   

 

Hilda xms tree 048

„Az volt a cél, hogy bevonjuk az ovisokat és más közösségeket is ebbe a karácsonyfa öltöztetésbe. A kerület mindegyik városrészében találtunk egy-egy szép közterületi fát, melyet a gyerekek feldíszíthettek. 

A mai a hetedik fa, és még egy vár az öltöztetésre.” – avatott be a részletekbe.

 

     Hozzá fűzte, hogy karácsonyfa szépségversenyt is szerveznek: minden alkalomról egy-egy képet készítenek, ezeket a Kőbányai Hírek facebook oldalon közzé teszik, és itt lehet szavazni a legszebb karácsonyfára. Amelyik a legtöbb lájkot kapja, annak a díszítője ajándékban részesül. „Az Újhegyi és a Pongrác lakótelepen még a madarakra is gondoltak az ovisok, etetőket is raktak ki számukra.” – újságolta Hilda örömmel.

 

   Elfogytak a díszek, az óvónénik átvették az ajándék szaloncukrokat, a gyerekek körbe vették a karácsonyfát, s egy utolsó dallal búcsúztak. Nem maradt más hátra, mint egy csoportképet készíteni a karácsonyfa előtt.

 

Hilda xms tree 143

 

A cikkhez képgaléria tartozik - ITT 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY