AD-blacklist1

2016
okt.
07

Mégis lehet fából vaskarika?

Írta: Oszvald György

Hallgatom a híreket, melyek nagy hullámokat, elemzés és nyilatkozat-cunamikat vetnek, korbácsolnak a bukott népszavazás után. És nem értem a történéseket. Nem értem – gondolom, ezzel nem vagyok egyedül –, hogyan lehet egy érvénytelen és eredménytelen népszavazást győzelemként elkönyvelni? Nem értem! És mondok egy példát, csatlakozva mindazokhoz – s legjobb hitem szerint erősítve álláspontjukat –, akik semmi mást nem állítanak, mint azt, hogy ez a népszavazás bizony nagy bukta volt.

  

   Szóval, az én példám. Azt hiszem, mindenki tudja, hogy az atlétikában a távolugrás akkor szabályos, ha az ugró lába (cipője) az elugró lécnél felhalmozott homokréteget nem érinti. Ha igen, s ha ez csak egy milliméterrel is, úgy mondják, „belépett” és az ugrás érvénytelen.

 

   Képzeljék maguk elé a tévés közvetítést. Hála a digitális technikának, megoldották, hogy egy vékony vonal jelzi, hol a világcsúcs. Az ugró nekifut, elrugaszkodik, repül a levegőben, s jól láthatóan a világcsúcsot jelző vonalon túl érkezik a homokba, s az utolsó nyom is bőven a vonal után van. Aztán a szuperlassításban látjuk, hogy belépett az ugró, s ki is írják, hány tized milliméterrel hibázott. A versenybíró felemeli a piros zászlót, az ugrás érvénytelen, nem mérik le(!), a kijelzőn pedig egy jó nagy piros X jelzi a sikertelenséget.

 

   Hát, nekem azt jelenti a „kvóta-népszavazás” sikertelensége, hogy bizony Orbán és siserahada „belépett” – nincs miről beszélni! Hogy lehetne megértetni a narancsvérűekkel, hogy vége? Minden szempontból egy jó nagy piros X áll az eredményjelzőn. Ennyi, „oszt jó napot”!

   A józan ész helyett a hülyeséget látom burjánzani – mint egy előrehaladott rákos daganat sejtjei terjednek, okozzák az áttéteket. Győzelmet hirdetni fennen ott, ahol nincs más, mint a jelenlegi törvények szerinti bukás? Ez az épeszűség? Ha igen, akkor vajon mi a hülyeség?

 

   És ami a legborzasztóbb, újabb milliárdokat dobnak ki az ablakon, mert a selymesnyelvű szervilizmus újabb „kormányzati információt” szült, ami győzelmet kiáltó és Brüsszelnek üzenő reklámfilm formájában testesül meg! (Ejnye, bejnye, a mérkőzést vezető bírót felülbírálta valaki?) Hadd hívjam fel mindenki figyelmét a távolugrós példámra! Nem üzentünk semmit sem Brüsszelnek, mert nincs mit üzenni. És aki ezt nem érti vagy nem akarja érteni ilyen vagy olyan érzelmi, politikai, stb. okok miatt, legnagyobb sajnálatomra, őket az idióták közé kell sorolnom.

 

   S ha az atlétikai példa nem lenne elég világos, közben egy focis hasonlat is eszembe jutott – hátha Orbán „Kedves Vezető” Viktor és a sleppje így megérti.

   Ha a bíró lefújta a támadást les miatt, hiába rúgja be a csatár a kapuba a labdát, az nem gól! Az semmi! Persze lehet azon agyalni, hogy szép volt a mozdulat, hogyan nyeste a labdát, milyen csinos csellel csapta be a bekket, stb., stb.

 

   Ja, és nem látom a menekültek tíz, mit tíz? százmillióit! Vagy mégis? Arcukat félig eltakaró, fejüket hosszú fehér kendővel fedő fiatal iskoláslányokat láttam a minap a Liget téren, ötöt vagy hatot. Segítség! Muszlimok! Álcázott terroristák! Vagy mégsem?

   Viktor segíts!