AD-blacklist1

2015
okt.
30

Eszménykép-döntés (lenne)

Az „isten, haza, család” szentháromság – ha jól emlékszem – valaha a szép emlékű Torgyán-féle kisgazdapárt védjegye volt, ma ezt a legfőbb főkeresztény kormánypárt szinte „államvallássá” emelte. Éppen az, amely még a rendszerváltás után liberálisként a parlamentben kiröhögte a keresztényi nézetekhez ragaszkodó akkori kormányerőket.
De mindegy, változnak az idők.


Ma már a legfőbb főkeresztények azt vallják, aki a szentháromságtól eltér, égetnivaló.
Nyilván emiatt is zúdult össztűz a legfőbb főkeresztény kormánypárt egykori liberális időszakában politizáló, liberálisnak megmaradt tagjára – aki nőként vállalta leszbikusságát –, amiért egy nyilatkozatában melegnek (látens melegnek) titulálta a harcos kiállásairól ismert jelenlegi józsefvárosi polgármestert.
A polgármester emiatt beperelte a nőt, majd a polgármester felesége nyílt levélben osztotta ki a nőt, jelezve, hogy a férje nem meleg, egyáltalán nem mutatta ki a melegség jegyeit. (Az elsőfokú per megvolt.)


Viszont egyvalamire senki nem gondolt, szerintem. Mi van, ha a polgármester nem meleg, csak biszex? Mi van, ha ezt titkolja a neje elől?

Egyébként meg mindenkinek a magánügye, hogy kivel érzi jól magát. Ha férfival, akkor azzal, ha nővel, akkor azzal, ha mindkettővel, hát akkor mindkettővel. Ha valaki jól érzi magát, akkor általában ki is van elégítve minden téren, és ez esetben általában senki nem frusztrált. Mondhatni: boldog! Ám a polgármester gyakori gyűlölködő megnyilatkozásai arra engednek következtetni, hogy valami ezen a téren nála nem stimmel – se otthon, se házon kívül…
Nem állítom, hogy „két kapura játszik”. Viszont felettébb kínos lenne, ha kiderülne, nagyon elüt az általa is hangoztatott főkeresztényi eszményképtől.