AD-blacklist1

2014
ápr.
02

Morgolódás, avagy isteni titkok Kőbányán

Írta: Oszvald György

A sajtószabadság nem ott kezdődik, hogy mit lehet megjelentetni egy lapban vagy miként kell megjelentetni egy-egy anyagot. Az már csak következmény. Nos, az elmúlt héten az MTI bizonyította ezt: több, az „ellenzéki” sajtótól származó hír közlését tagadta meg, pedig az anyagok hiteles és objektív tudósítások voltak.

 

   A sajtószabadság ott kezdődik, hogy egyáltalán tud-e a médium egy eseményről. A 10kerkult.hu szerkesztőségét itt Kőbányán sokszor érte ez a hátrányos megkülönböztetés: nyilvános sajtótájékoztatóról tiltott ki minket Kovács Róbert polgármester, jelentős és közérdeklődésre számot tartó esemény időpontját nem közölték szerkesztőségünkkel, aminek minden esetben hangot is adtunk – mert ugye, a sajtó jellegéből következik, hogy csak-csak tudomást szerez a eltitkolt történésekről is.

 

   Április 1-jén, s ez nem áprilisi tréfa, Orbán Viktor miniszterelnök a Kőbányai Zenei Stúdióba látogatott, melyről még egy rövid videó készült.

 

 

  Eltekintve a választási kampánytól, dr. György István fideszes képviselőjelölt emberfeletti – mindenhol ott vagyok, mindent én nyitok meg, itt egy kicsit korábban kell kezdeni, onnan kicsit kések, de nem baj, megvárnak, minden beszédet én mondok – és izzadságszagú erőlködésétől, ez nemhogy a kerületi sajtó, de akár az országos sajtó számára is hírértékű esemény, lehetett volna!

 

   Kérdezem én, és most elsősorban a jobb oldali érzelmű olvasóinktól: vajon nem érdekelte-e volna őket egy objektív tudósítás?

   Vajon nem a helyi sajtó lebecsülése-e ez a titkolózás? Még a lakájmédia is csak a Szeretett Vezér Facebook-oldaláról vette le a hírt…  Azaz, nemcsak egy független és objektív helyi médiumot néznek semmibe (hogy Orbán ezt teszi, hagyján, de hogy György is beáll a sorba, azt furcsálljuk, hiszen saját maga ellen dolgozik ezzel), de tesznek az állampolgárok pénzéből finanszírozott és támogatott többi helyi médiumra is, jó magasról.

 

Persze, tudjuk: kétharmad van, oszt' jó napot...