AD-blacklist1

2014
feb.
13

Demokratikus(s) döntés

Bár írásban hülyén mutat, azért plagizálok egy régi, ismert szólamot: l-a-s-s-a-n m-o-n-d-o-m, h-o-gy m-i-n-d-e-n-k-i m-e-g-é-r-ts-e! T-e-gy-ü-k f-é-l-r-e a p-a-r-a-sz-t-v-a-k-í-t-á-s-t m-á-r v-é-g-r-e!
Na, de most nem a gázáremelésről lesz, hanem a paksi atomerőműről!


Leszögezem: évek óta foglalkozom energetikával, és ha egyetemi, tudományos szintű szakmai ismereteim nincsenek is erről, viszont kellően sok információm van az atomenergia és a megújuló energia előnyeiről, hátrányairól. Állítom: egyik-másik parlamenti képviselőhöz képest – akik vették a bátorságot és némi kormányzati firkálmány alapján simán szavaztak az egyébként össztársadalmi vitát nem látott ügyben – én sokkal többet tudok a témáról.
Ezt csak azért írtam le, hogy világos legyen, nem valami ócska hatásvadász sorokat írok le.


Szóval, olvasom oda-vissza a paksi atomerőmű-hosszabbítás kapcsán megjelent cikkeket, és elképedve tapasztaltam, hogy olykor mekkora figyelem elterelés megy.
Emitt az a szenzáció, hogy korábban az atomerőműből mennyien húztak hasznot, amott meg az, hogy lelepleződtek, mert most az atom ellen kiabálnak, anno meg imádták, a másik helyen azt, hogy suttyomban boltolták le a bulit.
Szóval: az állami energiacég kellőn sok bevételt hoz, így minden kormány kihasználta, hogy a neki kedves társaságokat hozza kapcsolatba vele. Erről nyilván Kocsis István – aki hosszú éveken át volt az MVM és ennek tulajdonában álló Paksi Atomerőmű ZRt. vezére, és aki igen sokat tudhat – rengeteget tudna mesélni. Tehát ez a jelenség nem politikaioldal-specifikus, mindig voltak és nyilván lesznek kedvezményezettek.


Bezzeg a bukott baloldal kormányon támogatta a paksi bővítés – így a mantra. Na ja, ha figyelmesen olvastak volna a szapulók, Gyurcsány több nyilatkozatában is megismételte, hogy neki most sincs semmi baja az atomenergiával, ő most is kész lenne mellette szavazni, ha minden szakanyag az atomot hozza nyerőnek. Hanem – és ez a lényeg, és ezt mondta ő és minden szemét bolsevista és liberális gazember – a probléma azzal van, hogy a paksi bővítéssel kapcsolatos kormányzati anyagok minden sora sötétben burkolózik, nincsenek a bővítésre vonatkozó pro és kontra érvek, az atom- és megújulóenergia-ipari jövőbe tekintő hatástanulmányok, a pénzügyi számítások, hazai és nemzetközi árampiaci felmérések nyilvánosság elé tárva, hogy elmaradt a széles körű társadalmi vita erről!


L-a-s-s-a-n m-o-n-d-o-m, h-o-g-y m-i-n-d-e-n-k-i m-e-g-é-r-t-s-e! N-i-n-cs ny-i-l-v-á-n-o-s-s-á-g, cs-a-k t-i-t-k-o-l-ó-z-á-s, n-i-n-cs v-i-t-a, cs-a-k e-gy-o-l-d-a-l-ú d-ö-n-t-é-s!
Na ezért háborog mindenki, tisztelt illetékes urak és elvtársak!
Itt tényleg demokratikus alapon megy itt minden. Hofi után szabadon: nekünk „demokrati”, nektek pedig „kuss”