AD-blacklist1

2013
aug.
06

De jó is a komcsizás!

,,Az én kommunistám jó, mi több színeváltozáson átesett, mondhatni (jobbra) megtért kommunista, vele semmi baj, de a te (értsd politikai baloldal) kommunistád büdös, rohadék kommunista."
Nagyjából ilyen egyszerű síkon gondolkodik a Fidesz igen tehetséges főkommunikátor-polgármestere – csak az a baj, hogy az elv első felét rendszeresen elfelejti, amikor ütni és vágni kell az ellenséget.


KM minap jegyezte meg, nyilván a miheztartás és a kasztba való besorolás végett, hogy a Sanoma médiacég hazai vezére, Szabó György a moszkvai Automatizálási Egyetem villamos-gépész mérnöki karán szerzett diplomát 1981-ben, 1988-89-ben tagja volt a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Központi Bizottságának, melynek titkárát akkoriban Gyurcsány Ferencnek hívták.


Nézzünk csak úgy vissza néhány évtizedet és vegyünk néhány emberkét.
Mikola István, az első Orbán-kormány egészségügyi tótumfaktuma a Hazafias Népfront, az MSZMP „társadalmi szervezetének” alelnöke volt. Stumpf István korábbi fideszes kancelláriaminiszter és mostani alkotmánybíró, úgyszintén alelnök volt.
A Fidesz nagygyűlésein a díszpintyek közé ültetett Szűrös Mátyás anno a Magyar Népköztársaság moszkvai nagykövete és az MSZMP Központi bizottságának titkára volt. A szintén a kiválogatott személyek közé tartozó Pozsgay Imre az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Hazafias Népfront elnöke volt. Martonyi János jelenlegi külügyminiszter szintén rendelkezett MSZMP párttagkönyvvel. Schmitt „álamfő” Pál a kommunista éra alatt volt sporthivatali elnökhelyettes. 


De menjünk kicsit magasabbra, ott is érdekes adatokat rejtenek az önéletrajzok.
Kövér László, a magának privát őrséget szervezett és a képviselőket erkölcsi magas lóról oktató parlamenti elnök ifjú éveiben bizony KISZ-titkárként tevékenykedett, aztán az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt, majd 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjasként – a Fideszben a kapitalista ördögként emlegetett Soros György pénzéből – a közép-európai társadalmi mozgalmakat kutatásával foglalkozott. Kövér elvtárs 1988 novemberében a frissen alakult Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke lett (a másik Gyurcsány Ferenc).
Orbán Viktor, a Nemzet Egyetlen Nagy Vezére pedig gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár volt.
És ez csak a krém. De nyilván Józsefvárosban és máshol is (talán még Kőbányán is) akadnak „priuszos” Fidesz-elvtársak.


Igazából nincs semmi gond a pártmúlttal, hiszen a mai ötvenesek, vagy a még öregebbek ahhoz a rendszerhez igazodtak, valahol el kellett kezdeni a politikai és/vagy a civil karriert.
De, ha már szelektálja a komcsikat, akkor a történelmi hűség miatt úgy illene, hogy a fő kommunikátor emlékezzen meg a „sajátjai” pedigréjéről is. Vagy, ha nem, ő is és más is fejezze már be végre ezt az idétlen kommunistázást. Mert így csak a hülyítés megy.