AD-blacklist1

2013
máj.
24

Egyoldalú konferencia

A 2010 óta tartó szüntelen választási kampány és a kormányzati győzelmi propaganda-hadjárat ütemét még eggyel magasabb fokozatba kapcsolta a „központi agy”. Olvasom ugyanis a hírt, miszerint „Magyarország jobban teljesít címmel országos konferenciasorozatot indít a Fidesz az eddigi kormányzati eredményekről. (…) A június végéig tartó konferenciasorozat keretében a Fidesz választókerületi elnökeinek meghívására miniszterek és államtitkárok látogatnak majd el az ország különböző pontjaira, és beszámolnak például a nyugdíjasok, a nők, a devizahitelesek és a fogyatékossággal élők érdekében hozott lépésekről, a földvédelemről, valamint a gazdasági függetlenség kialakításáról.”

 


Ha ez így lesz, minden bizonnyal Kőbányára is eljön valamelyik felkent szakértő – én magam javasolnám, hogy mivel egy valóságos „tündérmesének” vagyok én is és vagyunk mindannyian aktív szereplői, az új befektetőket elriasztó magyar gazdasági csoda atyját, Matolcsy Györgyöt hívják ide.


Na, de volna itt még egy kis fogalmi zavar. A konferenciák általában arra valók, hogy a résztvevő előadók egy adott témát több szemszögből járjanak körül, ad absurdum még az is megeshet, hogy ellenvéleményeket ütköztetnek egymással. A hír szerint ezeken az eseményeken az igen kiváló kormánytagok „beszámolnak” az utánozhatatlan eredményekről. A beszámoló viszont egyirányú tényközlés, ergo nem való a konferenciára. A hírben pedig szó nincs arról, hogy a „konferenciákon” más nézőponton lévőket is meghallgatnak.
Vagyis nagy valószínűséggel tovább mossák a gondolkodásra képtelen agyakat – nyilván nem elég nagy dózissal ömlik a kormányzati propaganda a köz- és a lojális médiából.


Pedig jó lenne ülni egy olyan igazi konferencián, ahol a kormány valamely illetékese nem központilag előírt általánosságokat, lózungokat, sablonokat kiabál, hanem keményen beleáll a magyar és a nemzetközi valós tényeket felsorakoztató szakemberek kritikáiba. Ah, miről álmodom: ahhoz bátorság kellene…