AD-blacklist1

2013
máj.
16

Levélféle az olvasóknak

Tisztelt – a propaganda helyett a kiegyensúlyozott tájékoztatás és a „való világ” hírei iránt érdeklődő – Olvasóink! Minden magyarázkodás helyett csupán csak a mi szerény helyzetünkbe igyekszünk kis betekintést adni.


Bizonyára észrevették, hogy az utóbbi néhány napban (esetleg hétben) nem a megszokott ütemben frissült a honlapunk, nem a megszokott ütemben kerültek fel a kiemelkedő avagy kényes kerületi történések, hírek és/vagy a budapesti, országos vonatokozású – általunk lényegesnek gondolt, vagy máshol nem biztos, hogy nyilvánosság elé kerülő – hírek. Mindezért szíves elnézésüket, egyszersmind megértésüket is kérjük!


Az ok prózai: szerkesztőségünk alapítása óta „minimál-üzemmódban” dolgozik, azaz ketten próbáljuk az összes meghirdetett kerületi vagy máshol zajló, de kőbányai szempontból fontosnak számító eseményt bejárni, azokról tudósítani, illetve a tudomásunkra jutott pletykákat, információkat feldolgozni. Más, nagyobb hírportálok ezt a tevékenységet többfős újságíró és fotós csapattal látják el, jut is mindenre idejük, aznapi történésekről már aznap be tudnak számolni. Nálunk ez sajnos „logisztikai” problémák miatt kevésbé sikerül – így fordulnak elő csúszások, késői megjelenések, lassabb frissítések.


Meg aztán mindezt – egyelőre – mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, szakmai elhivatottságból végezzük. Mert nem biztos, hogy az a jó, ha a kőbányai polgár egy – igencsak irányított közlést tartalmazó – csatornán keresztül tájékozódik. Mi a magunk módján felkínáljuk a kiegyensúlyozottság és a pártatlanság oldalát a még hírekre éhes és a korrekt közlésre, „való világra” vágyó helyieknek.


Nyilván a hírfogyasztókat nem nagyon érdekli, hogy miként dolgozik egy szerkesztőség, mert az belügy, csak az, hogy megtalálja, amit keres: ha itt, akkor itt, ha máshol, akkor máshol. És ez így helyes, ez a hírverseny lényege.
Mi csak azt szerettük volna hűséges olvasóink tudomására hozni, hogy az a fajta irányvonal, amit követtünk, nem szűnt meg, csak átmenetileg kevésbé tökéletesen tudjuk produkálni. De törekszünk rá.


Köszönjük bizalmukat és bízunk benne, hogy – nehézségeink ellenére – továbbra is kíváncsiak lesznek ránk.


Oszvald György és Raffai Ferenc