AD-blacklist1

2013
feb.
12

Magunkról szólva…

Írta: Oszvald György

Vélemény rovatunk a Szerintem címet viseli. Éppen ezért nemigen szoktuk magyarázni az itt leírtakat. Most mégis azt kell mondjam, magyarázok: szerintem közölhető a napokban történt vidám kis történet. Mert rólunk, a 10kerkult.hu honlapról, a munkánkról szól. És, ugye az nem feltétlenül helyes dolog, ha saját magáról ír az ember. Az eset csattanója viszont talán felment minket a „fokhagyma szag” vádja alól. Az eredeti helyszínt és a szereplőket természetesen nem fedem fel, de annyit azért elmondhatok, sokféle történést első kézből ismerhető emberekről van szó.

 

 

   Sietősen tartottam hazafelé este hét óra tájban, szokás szerint oldalamon a fotóstáska. A villamosmegállóhoz igyekeztem, s nyújtogattam a nyakam, látom-e már a szerelvényt? Ebben a pillanatban megszólított két fiatalember. – Jó estét kívánunk! Szabadna megkérdezni, hová igyekszik, lesz valami esemény? (Csak később tudtam meg, hogy a JESZ ifjúsági tagozata aznap késő délután ismét mozgolódott az ATV épülete előtt. – OGY) Kicsit meglepődtem, de valójában örültem is. Készségesen válaszoltam, egy óvodai rendezvényről jövök, mondhatjuk úgy is, esemény volt a javából. De a kis ördög ott bujkált bennem, s visszakérdeztem. – Esemény? Miért, tudnak valamit, mert akkor nem megyek haza. És itt jött a csattanó. – Hát, nekünk nem mondanak semmit, a 10kerkult.hu honlapot olvassuk, ott mindig friss híreket találunk! A másik megtoldotta: – No, ha nem lesz semmi, akkor jó munkát, írják tele az oldalukat, hadd olvassuk a cikkeiket!

 

   Ennyi a történet, s amennyire meglepő, oly annyira volt bizsergető jó érzés is. Mert jó dolog az, ha az utcán ráköszönnek az emberre, ha ismerik, sőt elismerik a munkánkat. Köszönjük!