AD-blacklist1

2016
szep.
09

Hogy válasszunk autósiskolát?

Írta: szerk

autosiskola lead„Engedje már ki azt a rohadt kéziféket, mit gondolt, én fogom megcsinálni maga helyett?”  „Lassan a kuplungot, hányszor mondjam még, süket maga?” – a jó autóvezetés oktató 5 ismérve.

 

 

 

„Engedje már ki azt a rohadt kéziféket, mit gondolt, én fogom megcsinálni maga helyett?”  „Lassan a kuplungot, hányszor mondjam még, süket maga?” Ilyen és ehhez hasonló (vagy még szaftosabb) kitörések gyakran elhangoznak a tanulóautókban a vehemensebb vagy neadjisten „tökömtelevan” szindrómával küzdő oktatókban.  De vajon milyen a jó autósiskola oktató, aki képes olyan légkört teremteni, amiben könnyen és gyorsan megy a tanulás? Összeszedtünk öt nagyon fontos tulajdonságot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki jó gépjárművezető oktató lehessen.

 

autosiskola   1. Képes megőrizni a nyugalmát akkor is, amikor be kell avatkoznia, vagy szorongósabb tanulóval kell dolgoznia. Az ő nyugalma ugyanis biztonságérzetet nyújt a tanulónak, aki így jobban tud koncentrálni.

   2. Folyamatos visszajelzés ad a tanulónak a manővereiről, gépjármű-kezelési technikájáról. A jókról és a hibásakról is – méghozzá nyugodt hangnemben.

   3. Nem kap idegrohamot, ha valaki bevág a tanulóautó elé vagy hasonló atrocitások érik a közlekedés többi résztvevője felől. Ehelyett elmagyarázza, mit kell tennie hasonló helyzetben a tanulónak, ha friss jogsisként T betűs autójában hasonló élmények érik. Még véletlenül sem próbálja - a pedálokat és a kormányt átvéve - megbüntetni a szabálytalankodót.

   4. Annyi tanulót vállal, hogy a heti két alkalmat valamennyiük számára biztosíthassa. Ha ennél ritkábban ül volán mögé egy tanuló, sokkal nehezebben rögződnek a mozdulatok, az agy nem tudja „megszokni” az új helyzetet.

   5. Elegendő figyelmet és energiát fordít az elméleti KRESZ szabályok felelevenítésére, és gyakorlati helyzetben való elmagyarázására. Hiába vágja be valaki ugyanis a telje s jogszabálygyűjteményt, ha az éles szituációkban nem tudja őket alkalmazni. Olyan ez, mint a főzés. Senki sem lesz profi szakács attól, hogy bevágja a receptkönyvet. Anélkül viszont nem megy.  

 

   Ha könnyen és élvezettel szeretnél megtanulni vezetni, kérdezd ki ismerőseidet a fenti lista alapján, hogy milyen volt az oktatójuk. Ha az illető az öt tulajdonság közül valamennyivel rendelkezik, ne habozz, azonnal jelentkezz be hozzá! Gyors közvéleménykutatásunk alapján sokan ajánlják mostanában a LikeDrive autósiskolát.

likedrive logo600 px