AD-blacklist1

2016
jún.
16

„Nyomj egy entert, Gizi!”

Írta: szerk

iktNélkülözhetetlen a digitális technikák oktatása – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az információs és kommunikációs technológiák (IKT) alkalmazásának június 16-ai tanácskozásán.

 

 

A digitális technikák oktatása nélkülözhetetlen, fontos, hogy a digitális eszközöket ne csak otthon használják a gyerekek, hanem az iskolákban is tanuljanak meg dolgozni, valós feladatokat megoldani velük – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön Budapesten, az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen.

Parragh László kifejtette, a vállalkozói társadalom tagjainak többsége az életkorából fakadóan távolabb áll a mai kor technikáitól, a vállalatvezetők félnek az informatikától, demotiváltak, nem ismerik a digitális eszközök működését, ami hátrányt jelent számukra. A helyzet megoldásában segít például az MKIK közreműködésével létrejött Vállalkozz digitálisan! című projekt, amellyel egyebek mellett bemutatható, hogy a digitális technológiák alkalmazása milyen előnyökkel jár a vállalatirányításban. 

 

(MTI)


Beszélnek a Digitális Jólétről

,,Hatodik alkalommal gyűlnek össze a Parlament Felsőházi termében az információs társadalom fejlődéséért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplők 2016. június 16-17-én. Visszatekintve az elmúlt évekre, örömmel állapíthatjuk meg, hogy a fórum egyik legfontosabb célkitűzése teljesült: a társadalmi, közéleti, politikai vitatémák nagy részében ott van az informatika, legyen szó az oktatási rendszer átalakításáról, a városi közösségi közlekedésről, vagy magának az internet áfájának csökkentéséről.

A digitális transzformáció elkerülhetetlenül utólérte a közigazgatást is, és ma már az informatika valódi nagypolitikai területté vált. Bízunk benne, hogy az Egyesület ehhez az elmúlt években sokat tudott adni.

2016-ban ezen a területen a legfontosabb kormányzati beavatkozásokat a Digitális Jólét Programja szolgáltatja, így az idei konferencia homlokterébe is a másfél évvel ezelőtt a nemzeti konzultációval elindított, most a stratégiák és akciók elfogadási szakaszába érkezett program kerül. Konferenciánk alcíme is a “Digitális Jólét”nevet viseli.

Az Információs Társadalom Parlamentje örömmel nyújt lehetőséget annak, hogy az elkészült munkák egyik legnagyobb társadalmi véleményezésének adjon helyet, biztosítva a civilek, vállalkozók, a közszférában vagy akár a közigazgatásban dolgozók visszajelzéseit." (infoparlament.infoter.eu)