AD-blacklist1

2016
ápr.
14

Az államtitkár fenyegeti a tanárokat

palkovics laszlo youtubeA péntekre meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk során munkajogi következményekkel nézhet szembe az a pedagógus, aki az utcán tiltakozik és nem tart órát, míg aki az épületben van, sztrájkolónak minősül - mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Népszabadságnak.

 


A lap csütörtöki számában megjelent interjúban az államtitkár kifejtette: a figyelmeztető sztrájk törvényes következménye, hogy a sztrájkoló arra a két órára eső arányos bérét legfeljebb a sztrájkalapból kapja meg.
Elmondta azt is, hogy meg kell vizsgálni, elérték-e a kötelező hittan és erkölcstanórák a kívánt célt, amit egy illetékes munkacsoport értékel, ahogy a mindennapos testnevelés kérdését is. Hozzátette ugyanakkor, hogy a mindennapos testnevelésórák bevezetése vélekedése szerint az egyik legjobb döntésük volt.

(vs.hu)

 


Ezúton szeretnénk ismét megkérni azon kőbányai iskolákat tanárait, akik pénteken sztrájkolnak, hogy a demonstrációjukról küldjenek fényképet szerkesztőségünknek a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre. Előre is köszönjük.