AD-blacklist1

2015
szep.
24

Számítanak rájuk, értékelik a tudásukat

kezfogasTöbb generációt, a díszdiplomás tanárokat és nehéz körülményeik ellenére is jól tanuló, ezért ösztöndíjat szerző gyerekeket is köszöntötte az önkormányzat a napokban a Kőrösi kulturális központban.

 

 

 

A 2014/15-ös tanév első félévében 69 hátrányos helyzetű diákot segít a ,,Kőbánya számít Rád" program keretében az önkormányzat. A nyertes tanulókat és a kerület díszdiplomás tanárait, azokat, akik 50-60-65 éve szerezték képesítésüket, együtt köszöntötték Kőbányán.  
Immár a kilencedik alkalommal lehetett pályázni az ösztöndíjra, és most is van olyan diák, aki már többször is részt vehetett egy-egy ilyen ünnepélyes átadáson. Joós Tamás, a rendezvénynek helyet adó Kőrösi Kulturális Központ igazgatója szerinte tiszteletre méltó, hogy ezek a gyerekek, ha nehéz körülmények között is, de tanulnak, küzdenek a tudásért.


A kitüntetett tanárok
50 éve szerezte tanári diplomáját, így aranydiplomát kapott: Csabai Lászlóné.
60 évvel ezelőtt kapták meg diplomájukat, így gyémánt diplomát vehettek át: Arany Tamásné, Balla Lászlóné, Nagy Lajosné, Tarnai Sándorné, Zentai Józsefné és Szigyártó Gusztáv.
65 éve szerezte diplomáját, így vas diplomát kapott: Czidlina Gusztávné, Varasdják Mihályné.
Egyszerre két, egy vas- és egy gyémánt diplomát is átvehetett, mivel 65 évvel ezelőtt óvónői, 60 évvel ezelőtt pedig tanári diplomát szerzett: Friwald Dezsőné.


(forrás: Kobanya.hu)