AD-blacklist1

2015
szep.
16

Kincstári kártya a Klik-központ ellen

KLIKA kormányzati oktatási csoda, a Klik maga a csőd. Rövid fennállása során olyan tartozást sikerült felhalmoznia, amely másnak évtizdek alatt jön össze.

 

 

 

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy míg július végén 12,5 milliárdnyi volt a Klik tartozása, addig augusztus végén már csak 7,9 milliárd - tehát az elmaradások több mint harmadát sikerült rendeznie a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak. Az elmaradások legnagyobb része áruszállításokhoz kötődik, az önkormányzatoknak 719 millióval, a közüzemi szolgáltatóknak 964 millióval tartozik a Klik - ráadásul 3,6 milliárd forintnyi tartozás 60 napon túli lejárt tartozás.


A lap úgy tudja, hogy az iskolák mindennapjait ettől a tanévtől kezdve úgynevezett kincstári kártya könnyíti meg, ennek lényege, hogy minden intézményvezető szabadon rendelkezhet egy bizonyos keretösszeggel, így nem kell a legkisebb kiadások esetén is tankerületi engedélyeztetési eljárást lefolytatni.
A kormány még az ősszel napirendjére tűzi a Klik tevékenységének értékelését, és „a továbblépést megalapozó döntéseket is meghozza”, mondta Tállai András a nemzetgazdasági minisztérium parlamenti államtitkára.


(Index/mno.hu)